Madarász Katalin

Madarász Katalin a magyarnóta-éneklés élő legendája. A 83 éves művésznő ma is sokak kedvence, aki korát meghazudtolva hihetetlenül aktív! Ma is színpadon áll, és mivel imád autót vezetni, akár több száz kilométerre is elmegy fellépni. Lapunknak adott interjújában drámai vallomását is megosztotta velünk arról, ahogyan elképzeli a végső búcsút.

- Bámulatosan fiatalos! Lélekben hány évesnek érzi magát?

- Semmiképpen nem 83-nak! Meg is döbbenek, ha belegondolok ebbe az életkorba. Aki öregszik, mindenki megtapasztalja, hogy nem érzi a korát, bár ez nálam azért is lehet, mert egészséges vagyok. Pontosabban mindenféle betegséget kaptam már, de hála Istennek kijöttem belőlük, és ez a lényeg. Amivel még nem volt gondom, az a szívem és az epém.

- Mennyi fellépést vállal havonta?

- Hétvégenként szinte mindig énekelek, télen ritkábban. 40 fokos hőségben is megyek, de a tűző napot nehezen viselem. Mindig csodálkozom, hogy egyáltalán megtalálnak a felkérésekkel, mert nincs menedzserem, gondolom egymásnak adják a szervezők a telefonszámomat. Sofőröm sincs, én magam vezetek. Sokan álmélkodnak, hogy „hű, ebben a korban még volán mögé ülök?!” Igen. És tudom, hogy ez felelősséggel jár. Ha már nem teljesen jók az ember reflexei, akkor abba kell hagyni. De most még egyáltalán nem érzek fárasztónak egy hosszabb utat sem, kikapcsol a vezetés, sőt, az se okozott gondot, amikor Erdélybe mentem. Élvezettel figyelem az ismerős tájakon a változásokat.

A teljes cikk a júniusi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató