Magyar Rózsa

Nem könnyű manapság a pici babás anyukáknak, ha a pelenkázás mellett a karrierjüket is szeretnék megtartani. És közben az őket elítélő véleményekkel is szembesülniük kell. A népszerű énekesnő, Magyar Rózsa februárban szülte meg második gyermekét. Lapunknak őszintén vallott arról, hogy az 5 hónapos Eliza, és a 3 éves Petra mellett milyen nehézségekkel küzd meg a színpadon maradásért.

- Mindkétszer császárral szült. Másodszorra könnyebb volt, vagy nehezebb?

- Bár másodszorra már tudtam, mire számíthatok most is volt meglepetés. Petrához hasonlóan Eliza is sietett a programozott császár időpontjához képest, így két héttel előbb érkezett, de minden rendben zajlott. Utána hat órával már fel kellett kelni az ágyból, és járkálni, de bizony még 2-3 hétig éreztem a fájdalmat a vágás környékén. Két hónappal a szülés után pedig már vissza kellett mennem a színpadra.

- Emiatt biztosan kap hideget, meleget.

- Igen, megszóltak már kommentekben. Pedig nyugaton természetes, hogy csak pár hónapig babáznak az anyukák. Itthon viszont sajnos sokan elítélik azokat a nőket, akik nincsenek otthon három éven át a picivel. Csakhogy manapság egyre kevesebben tehetik meg azt, hogy ilyen hosszú időre kimaradnak a munkából, és kizárólag a férjükre hárítják a család eltartását. Sok nő veszíti el a jó állását, mert több év kimaradás után nem tud visszarázódni a munkába. A szórakoztatóiparban pedig még inkább farkastörvények uralkodnak. Ha én idén nyárra lemondanám a fellépéseimet, jövőre már sehová nem hívnának! Kicsi az ország, és rengeteg az előadó. Egy néni pár hete így nyugtatgatott: „Művésznő, mégis hogyan maradhatna otthon?! Maga az ország egyik kedvence!” Nem érdekli a mulatni vágyókat, hogy én éppen szoptatós anyuka vagyok, ezt a kulisszák mögött kell megoldanom, úgy, ahogy tudom.

A teljes cikk az augusztusi lapszámunkban olvasható!