Ember Péter

A Latte Maffiato Szalonjazz Zenekar alapítója, Ember Péter: Az első közismert pop slágerem Zoltán Erika énekelte el

- Évek óta jelen vagy leginkább a háttérben a zenei szakmában. Rengeteg slágert is írtál több, ismert előadó részére. Mióta foglalkozol dalírással?

- Már gyerekkorom óta vannak szerzeményeim. Épp végzős voltam a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk zeneiskolában, Tóth Miklós volt a trombitatanárom, mikor írtam magamnak egy trombita – zongora, 3 tételes kis barokk stílusú darabot. Közben otthon, még akkor hanglemezen hallgattam mindig a Love Story című film híres zenéjét. Klasszikus trombita-kamaraművész és zenetanári szakon diplomáztam később a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, de folyamatosan műveltem a zeneírást. A főiskolai évek alatt kezdődött igazán a könnyűzenei pályám. Első 3 dalomat akkor vettem fel stúdióban, melyeken közreműködött Bot Gábor, aki most híres operaénekes és musicalénekes, és Behumi Dóra, aki később a Jazz+Az énekesnője lett, és még egy híres szaxofonos is játszott: Bacsó Kristóf. Mindannyian diákok voltunk, egy közös volt bennünk, szerettük a zenét és ez lett az életünk is!

- Melyik munkádra vagy leginkább a legbüszkébb?

- Az első közismert pop slágerem Zoltán Erika énekelte el, melynek szövegét Aradi Nóra írta, a címe pedig: Rólad álmodom. Utána jöttek az Emergency House dalok, és a Groovehouse-nak is sok slágerét én írtam. Nem sorolok fel mindenkit, de van egy kedvencem, amit szívesen meghallgatok néha, az a „Te vagy a millióból” című nótám, melyet Priskin Georgina énekelt fel 2004-ben. Végül nem lett befejezve a lemeze és nem került kiadásra a dal, de teljesen ismeretlenül, minden reklám nélkül is, több mint 3 millióan megnézték már a Youtube-on. Mindenkit nagyon szeretek, akikkel együtt dolgoztam ezidáig.

A teljes cikk a novemberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató