Baby Gabi

Mindenkire másképp hatott a hosszúra nyúlt kényszerpihenő. Vannak zenészek, énekesek, akiknek nem egy dallal bővült a repertoárjuk, azonban akadnak olyanok is, akik inger, vagy épp idő hiányában nem voltak aktívak. Utóbbihoz tartozik Baby Gabi is, azonban ennek vége, és az énekesnő most egy új, az „Így szép a világ” című dallal hallható a Dallamokon át albumon, melyben a családról énekel.

- Milyen dal hallható a Dallamokon át CD-n tőled?

- Szerettem volna a családról énekelni, és most Sihell Ferry segítségével megvalósulhatott ez az álmom. A szöveget együtt írtuk, illetve nagy örömömre szolgált, hogy a hangszerelésben is kicsit tevékenykedhettem. Ugyan nem játszom hangszeren, de pontosan tudom, mit szeretnék hallani. Dandó Zolika gitározta fel a dalt, remélem, a közönség szerint is jó lett a végeredmény.

 - Ferryvel a kapcsolatotok nagyon sok évre nyúlik vissza, rengeteget dolgoztatok együtt, nyilván ma már fél szavakból is megértitek egymást.

- Valóban régóta ismerjük egymást, de ami még nagyon fontos, hogy Ferry egy rendkívül jó, tehetséges zeneszerző. Ha elmondtam neki, hogy milyen dalt szeretnék, miről szóljon, ő azt mindig megvalósította. Soha nem volt rá példa, hogy elégedetlenül visszaadtam volna neki egy szerzeményét. Pontosan emiatt nagyon könnyű dolgom van vele, és ez valóban jelentősen leegyszerűsíti a munkákat.

- A munkakapcsolatotok folyamatos volt, vagy most „találtatok újra egymásra”?

- A szólókarrierem mellett elkezdtem a Hungaria Tribute zenekarommal dolgozni, és ennyi feladatot már nem nagyon tudtam összeegyeztetni. Azóta egy Best of lemezen kívül nem is jelent meg új dalom, de nem arról van szó, hogy mással dolgoztam volna, hanem közben megszülettek a gyermekeim, másra kellett összpontosítanom. A zenekarral sokat koncerteztünk, egy-egy ilyen alkalom rengeteg időt elvesz. De a legfontosabb szempont számomra a családalapítás volt, és azzal számoltam, hogy a zenére, a dalokra, a fellépésekre egy ideig kevesebb energiát tudok fordítani. A karantén idején sem tudtam a dalokkal foglalkozni, mert a nap minden percét a gyerekekkel töltöttem. Ugyan most vége a bezártságnak, viszont koncertek nincsenek.

A teljes cikk a Dallamokon át különszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató