Sláger Tibó

Sláger Tibó egy igazi életmű lemezzel rukkolt elő, amelyen saját szerzeményeit népszerű előadók éneklik. A sikeres dalszerző és előadóművész elárulta: általában szerencsés fickónak tartja magát, azonban most mégsem érte el 100 százalékosan a célját. De mint mondja, ő inkább most arra koncentrál, hogy ez az album minél több hallgatónak elnyerje a tetszését, és rendkívül boldog, hogy a legtöbben azonnal igent mondtak a felkérésére.

- Nem először jelentkezel a Sztár Limonádéban CD melléklettel. Miben más ez a mostani album, mint a többi?

- A mostani kiadvány nagyon sokban eltér az eddigiektől, az elmúlt 20 évem munkásságát foglalja össze válogatott dalok formájában, és különböző előadók tolmácsolásában. Mint ahogy a címe is jelzi: "Bazi nagy Sztárparádé Sláger Tibó dalaiból", 19 remek dalom fért fel erre a korongra, 19 általam nagyra becsült, népszerű és sikeres előadótól, akiknek ezúton is köszönöm az önzetlen, nagylelkű hozzáállásukat! Ez úgy is fogalmazhatnánk, hogy egy életmű lemez, régóta dédelgetett álmaim, vágyaim váltak valóra ezzel a kiadvánnyal. Nagyon hálás vagyok az előadóknak, a kiadóknak és a menedzsmenteknek, hogy segítették a munkánkat, hogy elkészülhessen ez a teljesen rendkívüli anyag!

- Mindenki azonnal igent mondott a felkérésedre?

- Általában szerencsés fickónak mondhatom magam, nagyon óvatos módon kezdtem el felhívni és felkérni az előadókat, mégsem volt elég szerencsém ahhoz, hogy 100 százalékban elérjem a célom. Mondjuk úgy, hogy 98 százalékban voltam sikeres. Soha nem adtam okot arra, hogy bárki is haraggal, vagy rosszindulattal viszonyuljon hozzám, mindig és mindenkinek segítettem, amiben csak tudtam! Ennek ellenére mégis, bizony voltak előadók, akik nem voltak partnereim ebben a dologban, nem is akarom az ő nevüket említeni, inkább arra a többségre fordítanám a figyelmet, akik az első szóra biztosítottak arról, hogy kitűnő tervekbe kezdtem, és hogy rájuk feltétlenül számíthatok!

- Amikor elkezdtél másoknak is dalokat írni, gondoltál volna arra, hogy ennyi slágered születik majd?

- Az önálló pályám kezdetén 2001-ben, vagyis 20 évvel ezelőtt nem gondoltam, hogy valamikoris ennyi előadó, ennyi sztár fogja énekelni a dalaimat, mert azért valljuk be, hogy neves előadók csak akkor nyúlnak egy adott dalhoz, ha érzik a siker előszelét, vagyis azt, hogy a dal slágergyanús! Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen egészen elképesztő teljesítményt (több mint 300 dalt) sikerült alkotnom az elmúlt években, évtizedekben. Remélem, még sokáig fogom tudni folytatni ezt a tendenciát.

- Melyik dalodra vagy a legbüszkébb?

- Érdekes módon arra a dalomra vagyok a legbüszkébb, ami erre a lemezre fel sem tudott kerülni idő hiányában! Ez az én legsikeresebb dalom, a "KÉK A SZEME".  Annyi remek előadó jelentkezett menet közben, hogy szeretne szerepelni a lemezen, hogy önzetlenül és nagylelkűen, kénytelen voltam a saját előadásomban tervezett dalról lemondani, nem szerettem volna senkit kellemetlen helyzetbe hozni, ezért hát most a sok-sok sláger közül épp az a dal maradt le, aminek a legtöbb sikert köszönhetem! 135 hivatalos kiadványon szerepelt ez a dalom! Több millió hanghordozón! Talán nincs is a földnek olyan része, ahol ne ismernék ezt a dalt, és ez számomra nagyon felemelő érzés.

A teljes cikk a novemberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató