Blum Józsi

Félévszázados jubileumát ünnepli Blum József zeneszerző. Ennek tiszteletére felesége, Szuromi Eleonóra koncertet szervezett, „Visszatérek én” címmel, amelyre május 12-én kerül sor a Stefánia Palotában. Az est végén a főszereplő is hallatja a hangját.

A népszerű dalszerző koncertje címében Korda Györgynek írt slágerét idézi. Több dalt írt az ország Gyuri bácsijának, de sok más előadónak is.  Bajor Imre, Harangozó Teri, Koós János, Mikó István, Szűcs Judith, Zámbó Jimmy – hogy csak néhányat soroljunk a legendák közül, az elmúlt 50 évből.

- Bár 1968-ban végeztem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, a pályám kezdetét 1967-től számolom – meséli lapunknak Blum József. – Mint előadóművész és zongorakísérő sok európai országban vendégszerepeltem, sőt, az Egyesült Államok, Kanada és Ausztrália mellett Grönlandon is turnéztam. Utóbbit féltem elvállalni a nagy hideg miatt, de végül életem egyik legemlékezetesebb három hónapját zongoráztam végig egy szállodában. 

A teljes cikk a májusi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató