Kovács Kati

Kovács Kati mindent megtesz a jó kondíciójáért, 72 évesen is hetente kétszer teniszezik. Az énekesnő úgy véli, a boldogság titka az örömmel végzett munka, neki pedig igazán nem lehet oka panaszra. Mindemellett a magánélete is boldog: több mint húsz éve él együtt a párjával.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő pörgős lénye igazán figyelemre méltó, sokan nem győzik csodálni a vitalitását. Ezzel szemben a párja kicsivel nyugodtabb típus, így maximálisan kiegészítik egymást. A művésznő pedig tisztában van azzal, hogy ő maga a pörgős emberek táborát erősíti: képtelen lassítani.

– Úgy tudnám leírni a kettőnk közötti különbséget, hogy ha veszünk mondjuk egy új fényképezőgépet, akkor ő leül, előveszi a használati utasítást, alaposan átböngészi, míg én már el is kezdem nyomogatni a gombokat és kitapasztalni, hogyan működik – kezdi Kovács Kati, majd hozzáteszi: „Az a végem, ha valahol várakozni kell, azt én nagyon nem bírom!”

Ügyel a megjelenésére

A művésznő mindig sokat adott a külsejére, fellépésein és a civil életben is igyekszik csinosan és elegánsan megjelenni, hiszen ez az ő kedélyállapotára is pozitív hatást gyakorol.

– A színpadi öltözködésnél sok szempontot kell figyelembe venni. Szívesen vennék fel elegánsabb ruhákat, de fontos, hogy mozogni is tudjak éneklés közben. Régen mindig feketében jártam, most már bátrabban viselek színeket, mert a közönség igényli. Mióta úgy érzem, hogy felszaladt néhány kiló, nem hordok nadrágot, szinte mindig szoknyában járok – meséli a művésznő, aki sportos alakját a rendszeres teniszezésnek, a sok sétának és a kirándulásoknak köszönheti, ám még ezen alkalmakkor is ragaszkodik ahhoz, hogy rendezett legyen a külseje.

– Otthon, Egerben az édesanyám rendre megkérdezte: ’Minek mosol hajat, mielőtt leviszed a szemetet?’ – emlékszik vissza nevetve Kovács Kati, aki a testmozgás miatt akár naponta kétszer is hajlamos hajat mosni.

– Én a közértbe is diszkréten sminkelve megyek le, sőt még akkor is felteszek egy kis rúzst és szempillaspirált, ha egyedül vagyok otthon. Ha valami bánt, máris jobb lesz a hangulatom!

A teljes cikk a júniusi lapszámunkban olvasható!

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató