Csuka Mónika

Bár a férjével már 33 éve együtt vannak, és össze is házasodtak, az oltár előtt csak 5 éve mondták ki az igent. Azóta még boldogabbak. De Csuka Mónika és dr. Soós László orvos, a zenében is remek párost alkot, számos dalt írtak közösen. A kortalan, csupa élet énekesnő ritkán ad nyilatkozatot, lapunknak azonban szívesen mesélt magánéletéről is, amelynek unokája az egyik főszereplője.

- Novemberben tölti be a 65-öt, de jó pár évet letagadhatna…

- Talán az látszik rajtam, hogy a lelkem fiatal maradt a zenének köszönhetően, ami 3 éves korom óta az életem része. Fizikailag viszont érzem néha, hogy kevesebb az erőm, mint tíz éve. Az ízületeim sem tökéletesek egy ideje.

- 26 éve alapított énekiskolát, akkor még kevés ilyen volt. Honnan tudta, hogy menni fog?

- Én csak segíteni szerettem volna a fiataloknak, és a már idősebbeknek is, hogy könnyebben elsajátítsák a komolyzenétől nagyban eltérő, könnyűzenei hangképzést. Anno engem senki nem tanított, magamtól jöttem rá a technikára, több száz megtanult dal jóvoltából. Sokat lestem el a világsztároktól, évekig fejlesztettem magam, és úgy gondoltam, hitelesen tudom átadni a tudásomat. Az énekiskola elindulása nagyjából egybeesett a Sirályok sírnak című dalom sikerével, és ez nagy reklámot adott.

A teljes cikk a júliusi lapszámunkban olvasható!