Kovács Kati

Bródy János és Kovács Kati egykor egy párt alkotott. Erről akkoriban csak a legközelebbi barátok, és persze a legfanatikusabb rajongók tudtak. Kovács Kati hosszú évek múltán már nem titkolta a történteket, Bródy azonban mélyen hallgatott, ám most, a Sztár Limonádéval kivételt tett.

Bródy János és Kovács Kati. A magyar zenetörténelem két élő, Kossuth-díjas legendája. Mindkettejük karrierje töretlen a 60-as évektől, és mint tudjuk, annak idején sokat dolgoztak együtt. A rengeteg közösen töltött idő alatt pedig a két fiatal között egyre nagyobb lett a feszültség, majd rájöttek, hogy a bizsergés oka a szerelem. Köztes cím: „Ott, mindenki előtt, megkérte a kezemet!”

Bródy János úgy érezte, hogy ideje lenne a kapcsolatukat komolyabb szintre emelni. Az elgondolást aztán cselekvésre váltotta. Erről így beszélt az ünnepelt énekesnő egykoron. “Egyik este barátokkal: Tolcsvay Lacival, Bélával, közös ismerősökkel arra készültünk, hogy beülünk valahova beszélgetni. Akkor telefonált Tini (Bródy János), akinek ezt elmondtam, és azt kérte, hogy akkor ez egy elegánsabb hely legyen. Nem is értettem. A Gellért Szállóban maradtunk. Ott, mindenki előtt, megkérte a kezemet. Megvallom, őszintén: megdöbbentem. Azt hittem, viccel.” – mesélte a néhai Albert Györgyi által készített interjúban Kovács Kati. Az esküvő a legenda szerint egy ma már mulatságosnak tekinthető malőr miatt maradt el. Akkoriban a személyi igazolványokat előre le kellett adni a tanácsnál. Kati megkérte Jánost, hogy vigye el az ő okmányát is, aki viszont ezt nem érezte a feladatának.

A teljes cikk a februári lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató