Pásztor Erzsi

A Kossuth-díjas művésznőt nemrég díszpolgárrá avatták, méghozzá másodszor! Az ünnepség jó ürügy volt arra, hogy lányunokája pár napra ellátogasson hozzá, sokáig amúgy se tudnak találkozni.

Az ország Janka nénije lakóhelye, azaz a XIII. kerület díszpolgára lett. A művésznőt 2012 augusztusában Újpesten, egykori szülőhelyén tüntették ki, azonos okból.

- Megtisztelő, hogy a polgármester, dr.Tóth József személyesen látogatott el hozzám a jó hírrel – mesélte Erzsike. – Mivel a bejelentkezésekor titokban tartotta jövetele célját, csak szemtől szemben tudtam meg, hogy díszpolgárrá kívánnak avatni. Ezt egy bizottság dönti el, de úgy voltam ezzel, ha megszavaznak, ha nem, én már azzal is nyertem, hogy gondoltak rám. Utólag megtudtam: egyhangúan határoztak a kitüntetésem felől, ami nagyon jólesett! Rajtam kívül a legendás Illés együttes és dr. Kéri József lett kerületi díszpolgár. Az ünnepi beszédeket csodás koncert, majd díszebéd követte. Attól külön boldog voltam, hogy most a tíz napra Olaszországból ideutazó Giulia unokám is ott tapsolhatott nekem a közönség soraiban. Három hónapra Londonba megy nyári munkára, utána tovább utazik Berlinbe, ki tudja, mikor ölelhetjük meg ismét egymást? A hamarosan két hétre érkező lányom lesz a gyógyír nagymamai sebeimre. (nevet)

Kimenekült a belvárosból

Pásztor Erzsi bő negyven éve él a XIII. kerületben. Újpesten született, ott töltötte gyerekkorát, ott végezte iskoláit, amikor felvették a Színművészeti Főiskolára, továbbra is szüleinél lakott. Diplomás színésznőként először Pécsre szerződött, ám pár év után visszatért Budapestre. Először a belvárosban lakott, amit szívből utált!

A teljes cikk a júliusi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató