Bánsági Ildikó

A Kossuth-díjas színésznő civil arcát csak szerettei, kollégái és legszűkebb lakókörnyezete láthatja nap, mint nap. Pedig ugyanúgy él, mint akármelyikünk: feladja a csekkeket, vásárol a közértben, tankol a benzinkútnál. Az utcára civilben is mindig csinosan lép ki, de nem azért mert híres színésznő: Bánsági Ildikó igazi nő a javából!

A közkedvelt művésznő csaknem tizenöt éve lakik pomázi kertes házában, ahová válása után nem sokkal költözött, először még két gyermekével hármasban. Időközben Kata színésznő lett, Gergő zenész, már régóta mindketten önálló életet élnek, ám továbbra is látogatják édesanyjukat. Bánsági Ildikó megszerette vidékies hangulatú otthonát, semmi pénzért nem költözne városba. Szomszédai gyorsan maguk közé fogadták, közöttük Ildikó önmagát adhatja, bár az örök nő persze így is mindig ott munkál benne.

- Otthon én nem vagyok ’díva’! – árulta el Bánsági Ildikó. - Gyomlálok, kapálok, locsolok a kertben, úsztatni viszem a kutyámat a Dunára, vásárolok a közértben. Imádok a konyhában is sürgölődni, mindig is imádtam, de ma már csak akkor főzök magamnak, ha nagyon megkívántam valamit. Viszont amikor a gyerekeim meglátogatnak, és várják tőlem a húslevest, a töltött paprikát, a lucskos káposztát, értük bármikor boldogan odaállok a tűzhelyhez.

A teljes cikk az augusztusi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató