Oszvald Marika

Életigenlő természetű emberként gyerekkora óta mindent szeret, ami körülveszi őt a világban, természet-, illetve vízimádata pedig különösen erős benne. Utóbbi egész odáig fajult, hogy kamaszként országos ifjúsági bajnok lett - toronyugróként.

Az ország első számú szubrettje a nem mindennapi sportággal úgy került közeli kapcsolatba, hogy nagyszülei Kispesten laktak, az ő szomszédjukban pedig élt egy Nagy Karcsi bácsi nevű toronyugró edző. Marika édesanyja elmesélte neki, kislánya milyen túlmozgásos, ő pedig azt javasolta, vigye ki hozzá a gyereket a Sportuszodába, majd ott az edzéseken jól lefárad!

-Tizenkét évesen elkezdtem járni az edzésekre, és nagyon megtetszett! Szemernyi félelemérzet nélkül ugráltam le a trambulinról az öt méteres mélységbe, a fejesektől, szaltóktól még a parton álló fiúknak is leesett az álla! Egy év után nyertem meg az említett bajnokságot, pedig számomra csupán játék volt ez is. Középiskolásként is folytattam, hisz ez egy gyönyörű sportág, de a szép eredményeim ellenére sem álmodoztam soha sportkarrierről, az én számomra a színház volt az eleve elrendeltetett irány! Amikor aztán felvettek a Színművészeti Főiskolára, végleg abbahagytam, és a délelőtti edzéseket színházi tanórákra, próbákra cseréltem.

A teljes cikk a szeptemberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató