Bódy Magdi

Jövőre nagyszabású jubileumi koncerttel ünnepli öt évtizedet átívelő pályafutását Bódy Magdi, aki gyermekkorától nemcsak itthon, külföldön is elkápráztatta hangjával hallgatóságát. Napjainkban is fellép, tehetségeket oktat, közben kertjére és szeretett állataira is szakít időt.

Bódy Magdi világhírű művész, aki Kanadától Izraelig, az Amerikai Egyesült Államoktól Japánig, Németországtól Olaszországon át Oroszországig számtalan helyen csillogtatta meg négy oktávos hangterjedelmű énektudását. Édesanyja kiskorában elvitte felvételizni a Magyar Rádió Gyermekkórusába, ahová azonnal felvették.

- Éjjel-nappal próbáltunk, utaztunk, felléptünk, ráadásul közben én még zongorázni is tanultam – mesélte az énekesnő. – Csodás évek voltak! Anyukám nem engedett konzervatóriumba, közgazdasági technikumban tanultam tovább, de már akkor hívtak énekelni a Mákvirág zenekarba. Ott figyelt fel rám Miklós Tibor, aki rögtön elvitt a Korong együttesbe. 16 évesen bekerültem a popszakmába: hétköznap tanultam, hétvégeken felléptem. Érettségi után elvégeztem a Zeneművészeti Egyetem dzsessz tanszakát: Vukán György és Gonda János voltak a tanáraim. 1971-ben Miklós Tibor megírta a Jézus Krisztus Szupersztár magyar színpadi változatát, amiben rám bízta Mária Magdaléna szerepét. A musicalt óriási sikerrel játszottuk, aztán egy nap központi rendeletben letiltották. Attól fogva titokban, házibulikon, partikon adtuk elő. Többek között olyan művészek is hallhattak bennünket énekelni-játszani, mint Latinovits Zoltán és Ruttkai Éva. 

A teljes cikk a novemberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató