Flipper Öcsi

Tíz évvel ezelőtt, november 25-én hunyt el tragikus hirtelenséggel Flipper Öcsi. Az egykor oly népszerű zenész utolsó éveit már nem olyan nagy intenzitással élte, mint amikor az ország megismerhette. A népszerűséget és a gondokat alkohollal próbálta feldolgozni, amibe végül 46 évesen bele is halt. Marót Viki, az énekes féltestvére úgy véli, Öcsi hamar feladta a küzdelmet az életbenmaradásért.

Tíz évvel ezelőtt, 2008. november 25-én hunyt el Jeszenszky Béla Tibor, egy ország Flipper Öcsije, a Hungária, a Dolly Roll és a Step együttesek meghatározó alakja. Sajtóinformációk szerint az életmódjából adódó egészségügyi gondok miatt került a székesfehérvári Szent György kórházba, ahol végül belső vérzés végzett vele. A 46 éves zenész hosszú és elkeseredett küzdelmet folytatott az alkoholizmussal, ideiglenesen le is tette a poharat, ám a szervezete már nem tudott regenerálódni.

Flipper Öcsi okos fiú volt. Gimnazistaként fizikaversenyeket nyert, és fizikusnak készült, ám a zene mindennél jobban érdekelte. Fenyő Miklós figyelt fel rá és együttesére a Kassák Klubban, így kaptak egy nagy lehetőséget: a Hungária előzenekara lettek. Öcsi hamar a nők kedvencévé vált, bár népszerűségét nem csak külsejének köszönhette, gitározott és dalokat írt. Jóképű volt és vidám. Húsz évesen került be az ország egyik legnépszerűbb zenekarába, a Hungáriába, innen pedig már egyenes út vezetett a sikerhez. És végül pont ez lett a veszte. Sajnos a magánélete sem alakult túl szerencsésen, két házassága is válással végződött. Második felesége vádját, miszerint alkoholista, sokáig tagadta. Több elvonókúrán volt, orvosi segítséggel próbált leszokni, ám nem tudott függőségétől megszabadulni. Halála előtt két évvel ismerte meg azt a nőt, akivel úgy tűnt, megtalálta a boldogságot, mindez azonban sajnos nem tartott sokáig.

A teljes cikk a novemberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató