Sáfár Anikó

Valaha nem készülhetett magyar film nélküle, formás domborulataiért nemcsak itthon, de külföldön is férfiak tízezrei rajongtak. Ma, kétunokás nagyiként is irigylésre méltó formában van, gyakran játszik színpadon, miközben otthonháztartást vezet.

Évekig viselte a közönség által ráruházott ’ügyeletes szexbomba’ jelzőt, ám civilben szerény nő maradt, feleség és édesanya lett. Betöltötte a 70-et, mégis megfordulnak utána a férfiak!

- Sosem zavart az idő múlása, inkább azon csodálkoztam, hová tűntek el az évek? – kezdte Anikó. - Csak a 40-ik születésnapom után vettem észre, hogy minden felgyorsult. Az ötvenedik óta tízesével számolom az éveket! Színésznő vagyok, de otthon én is főzök, takarítok, ahogy a többi nőtársam, férjemmel szeretünk vendégeket is fogadni. Két kutyám van, és ezer éve pátyolgatok kóbor macskákat, a közeli erdőből betévedő sünöket, rókákat.

„Sosem volt arra időm, hogy naplót vezessek”

A színésznő elképesztő mennyiségű filmben, tévéjátékban, színdarabban szerepelt már, és rengeteget szinkronizált is. De egyre kapja a felkéréseket ma is.

- A Kaviár és lencse című vígjátékban volt nemrég premierem, és operettgálákon is fellépek. Sosem volt arra időm, hogy naplót vezessek, mikor, miben szerepeltem. Fénykoromban 260 előadásom volt egy évben a Thália Színház tagjaként, közben forgattam, tévéztem, rádióztam, szinkronizáltam. Ez így ment éjjel-nappal, mert az igazgató Kazimír Károly azt mondta, egy fiatal színésznek állandóan placcon kell lennie.

A teljes cikk a novemberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató