Pásztor Erzsi

A Kossuth-díjas művésznő három színházban, három szerepben tündököl, és mint mondja, ennyi elég is neki már. Néha aggódik Olaszországban élő lánya és unokái miatt, ám idén nyáron nekik volt erre komoly okuk. Erzsike azóta túl van nehéz időszakán és újra örül minden reggelnek.

A népszerű színésznő lányunokáját egy vizsga választja el attól, hogy átvehesse német-angol szakos tanári diplomáját a milánói egyetemen. Giulia azonban húzza az időt, hol itt vállal munkát, hol ott, és se édesanyja, se magyar nagyija nem tudják meggyőzni az igazukról. Erzsike le is vizsgázna unokája helyett, ha lehetne, annyira bosszantja őt ez a nemtörődömség.

- Amióta Giulia félbehagyta a tanulmányait, már a második országban vállalt munkát – mesélte Pásztor Erzsi. - Svájcban dolgozott tavaly egy szállodában recepciósként, újévtől mégis elment Angliába a barátai után, egy étterembe. Jövőre megint tovább akar állni, most Berlin után sóvárog! Mikor legutóbb megkérdeztem tőle, mi lesz az utolsó vizsgájával, kérte, erről ne beszéljünk! Nagyritkán jön tőle egy sms, aztán megtáltosodik, ír egy hosszú levelet, amiben kifejti, mennyire imád, mennyire aggódik értem, aztán – egy fél évig megint semmi! De hát ez a mai fiatalság! Szoktam is mondani a lányomnak, ne idegeskedjen, inkább próbáljon örülni, hogy a 26 éves lánya jól érzi magát, jó helyeken dolgozik, sikeres, boldog. Az más lapra tartozik, hogy azt a nyavajás egyetemet talán sosem fejezi be, pedig engem ennek még a gondolatától is a guta kerülget! Tanítani nem fog, szerintem színháznál fog kikötni, ám nem művészként, hanem mondjuk dramaturgként.

A teljes cikk a decemberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató