Molnár Piroska

Gyerekként a teleket leginkább egy jó könyvvel a fűtött szobában szerette átvészelni. A Kossuth-díjas színésznő manapság legfeljebb éjjelente tud olvasni, ugyanis szinte minden este játszik. Ritka szabadnapjain fájós lábát pihentetve szívesen lustálkodik otthon, ám amint színpadra lép, minden baját elfelejti!

Azon kevesek közé tartozik, akik kifejezetten szeretik a telet. Egy százéves ház egyik lakásában él a Budai Vár alatt fél évszázada, otthonában kandalló is van, bár az ma már látványelem csupán.

- Az idejét sem tudom, mikor lett begyújtva! – emlékezett Piroska. – Persze jó lenne a tűznél melegedni, ám időközben kiderült: nem ’euro kompatibilis’ a kéménye! Ki kellene béleltetnem négy emeleten keresztül, annyira viszont nem izgat, még fázós se vagyok. Szeretem a telet, a hó látványát különösen. A hideg idő nem érdekel, amikor be kell mennem a színházba, vagy forgatásra, mindig taxival utazom, a kapuig elsétálva ennyi mozgás a fagyos levegőn is belefér. Sajnos, az utóbbi időben sokat fájnak a lábaim, ami erőm, energiám van, az a színészi játékhoz kell. Egyre nehezebb már bemennem a színházba, ha jelmez van, azt felvenni, netán arcot is festeni, ha pedig még parókát is fel kell tenni, no, az nekem a nagyhalál! Kilépve a színpadra viszont egycsapásra elmúlik minden bajom, pláne, ha gyerekelőadásban vagyok benne.

Fotó: MTVA

A teljes cikk a februári lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató