Beregi Péter

Beregi Péter máig rendkívül elfoglalt. Színházban játszik, szinkronizál, sosem unatkozik, de legalább ennyire fontos számára a családja is. A Mikroszkóp Színpad megszűnése után sem maradnak a kabaré kedvelők műsor nélkül, melynek részleteit elsőként lapunknak mesélte el. A színművész jövőre ünnepli a 75. életévét, ám számára ezek a napok mindig felidézik gyermekkori szomorú emlékeit.

Beregi Péter sosem unatkozik. Szinkronizál, játszik, szöveget tanul, rengeteg szerep van már mögötte. Úgy véli, az életből merített tapasztalatok sokat hozzátesznek egy színész életében ahhoz, hogy hiteles legyen a színpadon.

- Egy színész akkor tud igazán jól dolgozni, mindamellett, hogy bizonyos értelemben ez életkor kérdés is, ha az élet legkülönbözőbb változatait átélhette. Gondolok itt arra, hogy volt éppúgy szegény, mint amennyire jó helyzetben, vannak gyerekei, megnősült, elvált, vagy sorolhatnám. Számos olyan dolgot kell átélni, amivel ha találkozik a színpadon, mindig van hova nyúlni. Nem szabad bezárkózni, változatos életet kell élni, ez a lényeg! Mégis a legfontosabb, hogy tájékozottnak kell lenni – kezdte lapunknak Beregi Péter, aki azt is elárulta, miből gyűjti az erőt, hogy újra és újra teli energiával álljon színpadra.

- Ötvenkét éves házasságban élek, és máig nagyon szeretjük egymást. Van két csodálatos gyermekünk, velük napi kapcsolatban vagyok, így a család is sokat számít, hogy fel tudjak töltődni. A másik, nagyon jó érzékem van hozzá, hogy a társadalmi életből kiszűrjem a lényeget – tette hozzá a színművész, aki sosem bánta meg, hogy sokan a kabaréval azonosítják.

A teljes cikk a márciusi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató