Sas József

A művész év elején Thaiföldön kapott kétoldali agyvérzést, egy phuketi kórházban stabilizálták az állapotát, onnét került a Szent János Kórház neurológiai osztályára. Két héttel később Budakeszire szállították rehabilitációra, a Mazsihisz Szeretetkórházból július végén tért haza az otthonába. Felesége azóta is odaadóan ápolja őt, mint mondta: messze még a felépülés, de már látni az alagút végét!

A súlyos, kétoldali agyvérzésen átesett Sas József hidegkúti otthonában lábadozik, felesége óvó szeretetétől körülvéve. Zsuzsa a nappaliban találta meg azt a helységet, ami a legideálisabbnak tűnt a lábadozáshoz, mivel tágas, napfényes és mindenhez közel van.

- Szinte kórházi körülményeket teremtettem ahhoz, hogy a gyógyulást minél jobban elősegíthessük – mesélte Sas József felesége, Zsuzsa. – Amióta Jóska idehaza lábadozik, egész segítői gárda mozog körülötte. Míg kórházban volt, sikerült megállapodnom egy diplomás szakápoló fiúval, ő minden délelőtt jön Jóskához. Beköti az infúziót és minden olyasmit elvégez, amihez szakápolói gyakorlat, tudás szükségeltetik. Aba-Novák Mihály az orvosegyetem négy éves, különleges képzésén tanult – majdnem orvos! Délutánonként gyógytornász foglalkozik a férjemmel, fejlesztő gyakorlatokat végeztet vele, és szerencsére van hozzá kedve! A kórházban gyakran volt elkeseredett, ám amióta a saját házában van, nagyon bizakodó. Szemmel láthatóan sokkal jobban érzi magát, gyakran nézi már a tévét is, meg filmeket, régi családi videókat. Annak örül a legjobban, ha látogatója akad, egy-egy kolléga, barát mindig beugrik. Augusztus elején Párizsból megérkezett az öccse lánya, az unokákkal. Olyan forgalom volt a nappalinkban, mint a Keleti pályaudvaron! Jóska boldog ilyenkor, ő mindig is szerette a nagy nyüzsgést, a társaságot.  

A teljes cikk a szeptemberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató