Pierre Richard

A hetvenes-nyolcvanas évek francia sztárja a 3. Klasszikus Film Maraton meghívására érkezett szeptemberben Budapestre, ahol húsz éve járt először, inkognitóban. 85 éves, ám életkedve és humora ma is olyan, mint fénykorában!

A nálunk is közkedvelt világsztárt a pesti belvárosban megrohanták az autogramvadászok, ám ő franciás eleganciával és mosolygósan állta a sarat. Húsz éve turistaként volt alkalma alaposabban megismerni a magyar fővárost, amit nagyon szépnek látott. Akkor a Vár egyik szállodájában lakott, épp abban a lakosztályban, amiben közvetlenül előtte a nálunk azidőtájt Evitát forgató Madonna is. Ma is meglepi, ha külföldön is szeretik a filmjeit. „Mikor visszanéztem a filmjeimet, tetszett amit láttam és arra gondoltam, talán a közönségnek is fog. Meghatóbb számomra, ha egy magyar szereti a filmjeimet, mint ha egy francia!” - állította a Hotel Kempinskiben rendezett sajtótájékoztatón.

Brazil feleségével aggódnak Amazóniáért

Az arisztokrata származású világsztár két évtizede él brazil származású modell feleségével. Nagyon szereti a brazil kultúrát és szokásokat, íróként egyik kedvence Marquez, de azt a katasztrófát megdöbbentőnek tartja, ami jelenleg az amazonasi őserdőkben zajlik. „Amazóniában az őslakos törzsek veszélyben vannak. Az állat is elpusztul, ha az élőhelyét megsemmisítjük. A tűzvész félvállról vétele egyszerűen kegyetlenség, mintha csak a 18. századba csöppentünk volna vissza. Hiszen ez az erdő a bolygónk túlélésének egyik záloga, most pedig épp eltűnőben van, egy idiótának köszönhetően!”

A teljes cikk az októberi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató