Apostol

2020-ban öt évtizedes fennállását ünnepli a legendás zenekar, amit nagyszabású koncerttel ünnepelnek meg rajongóikkal a Papp László Sportarénában március 20-án. Az ötven évvel ezelőtt alakult zenekarba 1973-ban lépett be énekesként Meződi József. A jellegzetes szakállat viselő zenésszel beszélgettünk az elmúlt évtizedekről.

Amikor 47 évvel ezelőtt Meződi József belépett az Apostolba, nem gondolt ennyire előre.

„Az együttes legjelentősebb állomásai mindig a nótákból adódtak” – kezdte a Sztár Limonádénak az énekes. „Az Apostol a kezdetekben jazz vonalat képviselt, de aztán áttértünk a poposabb, slágeresebb, és onnantól a zenekarnak ez jött be. Rengeteget hívtak bennünket külföldre, amit nagyon szerettünk, mert világot láttunk, jól kerestünk, abból lett itthon mindig új dob, mikrofon, gitár. Az első igazán nagyot szóló dalunk az „Okosabban kellene élni” volt. Na, ott derült ki, hogy azt a vonalat kell tovább vinni. Aztán jött a Nehéz a boldogságtól búcsút venni, Made in Hungary táncdalversenyen hatalmasat arattunk vele, azonnal berobbant a köztudatba. Ez is egy olyan nóta, amit egy koncerten sem lehet kihagyni, mert fellázad a közönség. Egyébként sokszor kérdezték már, hogy a ki tudja hány századik alkalommal, nem unjuk-e már ezeket a dalokat? És az a helyzet, hogy nem, mert a közönség mindig más, sosem egyforma, ezért a koncert is mindig más. Ötven év távlatából is azt kell mondjam, hogy nem hogy nem unalmas, de mindig feldobja az embert, ha elkezdi énekelni. Már az első sornál lehet tudni, aznap éppen mennyire vevő rá a közönség.”

A teljes cikk a februári lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató