Bunyós Pityunak 80 éves édesanyja a háttértáncosa

Minden nő olyan férfira vágyik, akinek erős karja van, de érző lelke. Bunyós Pityu bizony ilyen férfi. Ő a mulatós zene legkeményebb öklű sztárja, miközben példás tisztelettel és szeretettel övezi körül édesanyját és feleségét, de a nehéz sorsú emberek, és a gazdátlan állatok megsegítéséről sem feledkezik meg.

Szikora István, alias Bunyós Pityu nem felejti el, honnan indult. Édesanyja, ma is abban a szabolcsi kis faluban, Nyírparasznyán él, ahol a magyar bajnok és olimpikon bokszolóból lett énekes felnőtt. Amikor csak teheti, meglátogatja Veronka nénit, és ilyenkor a közös, színpadi produkciók sem maradnak el.

- Bár már 80 éves, de hála Istennek nagyon jól bírja magát az édesanyám – mesél lapunknak Bunyós Pityu. – Igazi örökmozgó, folyton sürög-forog, jó pár fiatalt kenterbe ver, ha munkáról van szó. Régóta egyedül él, hiszen édesapám már akkor meghalt, amikor 13 éves voltam, de nem magányos, mert a testvérem a közelben él a családjával, naponta látogatják. Amikor a környéken lépek fel, anyukám, a nővérem és az unokahúgom sokszor eljön velem, és háttértáncosként színesítik a produkciómat. Édesanyám úgy ropja mögöttem a színpadon, hogy mindenkinek leesik az álla, amikor kiderül az életkora! Van, amikor 2-3 bulit is végigtáncol egy este alatt, még a legnagyobb hőségben is. Hiába mondom neki, hogy „anyuka, pihenj egy kicsit!”, ő csillogó szemekkel rám mosolyog, és mindig azt válaszolja: „á, nem fiam, jól bírom én, hidd el!” Az élteti, hogy azt csinálja, amit szeret! Biztos vagyok benne, hogy ez tíz orvosságot is helyettesít.