Cairo együttes

A Cairo együttes dallamos popzenét játszó trió. 2003-ban alakult, alapítója Skinti Csaba, a formáció dalainak szerzője és frontembere. Nem tartoznak a "retro" kategóriába, mert folyamatosan jelentkeznek új dalokkal. A csapatban azonban sok énekes megfordult már. Most kiderült, hogy miért…

- Nagyon régóta létezik a formációtok, de nem az első felállásban. Minek köszönhetőek a tagcserék?

- Egy több mint 15 éves együttes történetében bőven adódnak kiszámíthatatlan helyzetek. Kevés zenekarnak adatik meg, hogy összetétele az indulástól változatlan maradjon. Ez még a Beatlesnek sem sikerült és hazai példát is mondhatnánk bőven. A CAIRO egy nagy „család” és bár voltak tagok, akiket az élet messzire sodort, mégis ha tehetik, feltűnnek egy-egy videóklipben vagy koncerten, de ezen kívül is összejárunk. A CAIRO nem menedzserek által összerakott formáció és nem is olyan, amit pár barát hozott létre. Az alapítás ötlete az enyém, így én válogatom össze időről időre a tagokat. Szerencsés esetben 7-8, kevésbé szerencsés esetben 3-4 évig sikerül összeegyeztetni a zenekar és a tagok munkáját. Volt, aki a rengeteg utazást nem bírta, volt, aki hosszabb idő után teljesen mással szeretett volna foglalkozni, kit egy munkalehetőség, kit egy költözés búcsúztatott el a csapatban való aktív részvételtől.

- Most hogy érzitek magatokat hárman? Összekovácsolódtatok már?

- Emese hat éve tagja a formációnak, ő már a dalszerzésnek, a menedzsmentnek, a designek és sok esetben a hangszerelésnek vagy a videóklipek készítésének is alkotó részese. Klaudia ugyan pár hete csatlakozott, de már indulásától kedvelője volt a CAIRO-nak, volt beugró vokalistánk, szerepelt klipünkben és indult olyan énekversenyen is, melyet én szerveztem.

- Hova sorolnátok a stílust, amit képviseltek? Kicsit retrós, de mégis modern...

- Gitár alapú popzenének szoktuk mondani, de a dallamos dance-pop talán megfelelőbb kifejezés rá. Hangszerelésben is inkább a '90-es - 2000-es évek hangzásához hasonlítunk, és bár természetesen használunk új megoldásokat, modern hangszíneket, mi azt valljuk: a jó zene egy szál gitárral, egy zongorával is előadható és akkor az igazi, ha az ember magában is eldúdolhatja, elfütyörészheti. A CAIRO dalai ilyenek. A napokban jelent meg legújabb nagylemezünk, melyen a pop-os, dance-es, lírai, de még a rock-os stílusban íródott dalaink is jól megférnek egymás mellett.

A teljes cikk a júliusi lapszámunkban olvasható!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató