Ambrus Zoltán

Vasárnap este tudatta a rajongókkal az Irigy Hónaljmirigy zenekar, hogy az egyik alapítótagjuk Ambrus Zoltán, hosszan tartó betegség után elhunyt.

„Nyugodj békében Zoli! Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a mai napon életének 54. évében hosszan tartó súlyos betegeskedés után elhunyt Ambrus Zoltán az Irigy Hónaljmirigy együttes örökös tagja. Nincsenek szavaink, csak a mérhetetlen fájdalom és a gyász. A család kérésére további információt nem kívánunk közölni, ezért kérünk mindenkit - elsősorban a média munkatársait -, hogy ezt tartsák tiszteletben. Köszönjük a megértést”– írta a legendás zenekar a Facebook oldalán.

Ambrus Zoltán az Irigy Hónaljmirigy 1990-es megalakulásától fogva mintegy másfél évtizeden keresztül a csapat állandó tagja volt, paródiákat írt és a zenekar fellépéseit szervezte. Testalkata, arckifejezésének viszonylag lágy vonásai miatt különösen jól parodizált női előadókat, közszereplőket.

2005. december 27-én a jeges úton autóbalesetet szenvedett, koponyatöréssel vitték kórházba, felépülése hosszú ideig tartott. Mivel agyi beszéd- és mozgásközpontja is megsérült, igen sok mindent újra kellett tanulnia. Feleségétől 18 év után elvált, két gyermek édesapja. Az Irigy Hónaljmirigyből kivált, 2012-ben az Alcohol együttes gitárosa lett. Saját formációja a Helló, Mister! volt.

Hosszas betegség után, 2019. 07. havában hunyt el, 54 éves korában.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató