Kóbor János és Benkő László

Nem indult jól a múlt hét pénteki Omega együttes nagykoncertje a Budapest Arénában. A zenekar tagjai most elárulták, mit éreztek, a kínos baki közben.

Kóbor János és az Omega többi tagja, az első daluk, a Babylon közben értesült arról, csak a színpadi monitorjaik szólnak, a közönség felé irányított tornyokból egyetlen hang sem jött ki. Tíz kényelmetlen perc következett, miközben sokan füttyel jelezték, valami nincs rendben.

„Hatvan év alatt ez volt a legfrappánsabb koncertindításunk” – enyhítette a feszültséget Kóbor, amikor hangját már lehetett hallani, de látványos műsoruk kényszerszünettel folytatódott.

„Na, most már csak dobosunk nincs. A szinkronjellel van baj. Tehát a Cikit vezérlő kattogással” – tette hozzá Mecky.

Újabb tízperces várakozás után tudták folytatni, illetve elkezdeni a telt házas koncertet, amely végül is remekül sikerült, de a legendás zenekar tagjai elismerték, nehéz perceket éltek át.

„Pokoli érzés volt, hogy fogalmam sem volt, tudjuk-e folytatni, sőt, megnyugtatni sem tudtam a közönséget, mert nem hallatszottam. Fatális gikszer volt, de megoldottuk, mint 24 éve, amikor a Népstadion-koncertünket el akarta mosni az özönvízszerű eső” – foglalta össze a Blikknek Mecky, akihez társai is csatlakoztak.

„Tehetetlen dühöt éreztem, hatalmas megkönnyebbülés volt, amikor végre elkezdhettük” – emlékezett Elefánt.

A legnehezebb helyzetben talán a banda dobosa volt.

„Arra sem volt időm, hogy dühös legyek, mert a koncert végéig alig hallottam, a többiek mit játszanak körülöttem” – vázolta a problémát Ciki.

A billentyűs számára is kellemetlen volt a közjáték.

„Nagyon el voltam keseredve, a közönség nem ezt érdemelte, de kárpótoltuk őket” – sopánkodott Benkő.

A koncert végül rendben lement, és már sejthető, mi okozta a körülbelül 25 perces leállást.

„A keverőpult adta meg magát, amikor a sávonkénti hangrögzítőt rákapcsolták. A technikusok sietve üzemelték be a tartalék keverőt, de a szinkronjeleket csak részlegesen tudták beállítani – magyarázta Trunkos András, az Omega menedzsere. – Ha ezt a vizsgálat is igazolja, kártérítési pert indítunk hitelrontás vádjával.”

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató