Keresztes Ildikó

Keresztes Ildikó és zenekara fél éve nem állhatott színpadra. Ők kezdhették meg a hétfőn indult raktárkoncert-sorozatot. Az énekesnő példaértékű döntést hozott, szétosztotta kollégái között gázsiját.

A kormány a zenészek és a zeneiparból élő háttérmunkások megsegítésére raktárkoncert-sorozatot hívott életre, melyet Keresztes Ildikó és zenekara kezdett meg.

„Nagyon köszönjük a lehetőséget, hogy újra ilyen formában zenélhetünk!” – kezdte a Ripostnak Keresztes Ildikó. - Kicsit izgultam, mert mi voltunk az elsők, akik megnyitottuk a raktárkoncert-sorozatot. Tartottam a felvételtől, mert úgy van ez, mint a színházban: hiába játszod 100 éve a darabot, amikor azt mondják, hogy felvesszük az előadást, tuti, hogy elbakizod. Manapság nagyon nagy lehetőség olyan helyen fellépni, ahol a körülmények tökéletesek. A raktárkoncert ezt most lehetővé tette, ezért nagyon jól éreztük magunkat. A teljes zenekarommal több mint fél éve nem állhattunk színpadra, ezért ez most egy jó alkalom volt arra, hogy újra zenélhessünk. Nagyon örültünk, hogy újra láthattuk egymást és hogy újra – ha nem is a klasszikus formában – adhatunk a közönségnek” – mesélte az énekesnő, aki azt is elárulta, miért döntött úgy, hogy gázsiját felajánlja kollégáinak.

„Érzékenyen érintett, hogy olyan zenésztársaim, akik benne voltak nyolc jól menő produkcióban is, a végén arra kényszerültek, hogy hazaköltözzenek vidékre a szüleikhez, mert nem tudták fenntartani az albérletüket. Fél év kiesés ebben a szakmában sok idő, a vírus mindenkit nehéz helyzetbe hozott… Én szerencsés vagyok, mert úgy neveltek, hogy mindig legyen tartalékom, spórolós típus vagyok… Az én koromban már elvárható, hogy az embernek legyen egy kis tartaléka, de a fiatalabb zenésztársaim még nem feltétlen rendelkeznek stabil egzisztenciával. Éppen ezért igyekeztem nekik segíteni. Megesett, hogy az utóbbi időben a kisebb, ötszáz főt nem meghaladó fellépéseim után lemondtam a gázsimról, és szétosztottam közöttük.”

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató