Dévényi Tibor

Jó pár éve tombol a retro-láz, legyen szó akár játékokról, ruhákról, vagy zenéről. Ennek jegyében kerül sor szeptemberben arra a fesztiválra, amelyet szeptember 3-án szerveznek Budapesten, olyan résztvevőkkel, mint a 69 évesen is aktív Dévényi Tibi bácsi, és a kölyökidős Kovács Robi.

A mai 30-40-évesek jól emlékezhetnek gyerekkorukból a „Három Kívánság” című tévéműsorra. Műsorvezetője, Dévényi Tibi bácsi volt, aki DJ-ként is legendává vált, és ma is sok retro rendezvényen szerepel.

- Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy tíz évvel ezelőtt én találtam ki a retro diszkót – kezdi a Sztár Limonádénak Dévényi Tibor. - Első alkalommal meghívtak 1 órára egy egyetemi gólyatáborba, gondoltam, biztos csak cikizni akarnak, végül 5 órás, remek hangulatú buli kerekedett. Azóta óriási divattá vált a retro, ami időben nagyon tág fogalom. A zenében a 15 évnél régebbi felvételeket sorolom ebbe a kategóriába, bármilyen műfajból, legyen az egy ’30-as évekbeli swing, vagy egy ’50-es évekbeli rock and roll. A Boney M-től a Modern Talking-ig játszom a régi nótákat, főleg olyan zenekaroktól, amelyeket élőben is konferáltam, és a szeptemberi fesztiválon is a ’70-es, ’80-es évek sikerdalait viszem a közönségnek. Az ő szeretetük tart fiatalon, másképp nem is tudnék 69 évesen, az autó balesetem miatt csípőprotézissel élve, kissé bicegve, de azért aktívan dolgozni – tette hozzá a pontos labdás Tibi bácsi.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató