Csupán egy félreértésnek köszönheti a KFT együttes, hogy annak idején csak a negyedik helyezést érték el a Táncdalfesztiválon.

Negyedikek lettek, az újságírók mégis azt kérdezték a műsor után a KFT-sektől: milyen érzés volt megnyerni a műsort? Talán tudat alatt ők is érezték, hogy a zenekarnak határozottan esélye volt a győzelemre.

„Az volt a szabály, hogy aki legjobban tetszett a zsűritagoknak, annak kellett egy pontot adniuk” - mesélte a billentyűs, Bornai Tibor a Lévai Balázs vezette Régi Csibészek talkshow-ban.

„Na már most, nekünk csak úgy szórták a tíz pontokat, de valójában azért, mert annyira tetszettünk nekik. Háromszor kellett megismételni a szavazást, de még harmadjára is volt zsűritag, akinek a pontozás szabályzata magasnak bizonyult, és újra, meg újra tíz pontot adott…”

Nem maradt elég idő egy negyedik szavazásra, így kénytelenek voltak elfogadni a 3. végeredményt. A zenekar kifestett arcú tagjaitól már akkor is meglepő lépés volt alternatívként a tévében feltűnni, ám évtizedeket kellett várni ennek az ellentmondásnak a magyarázatára.

„Nekünk benne kellett lennünk a tévében” - szögezte le Bornai.

„Úgy éreztük, hogy a televízió lesz az, ami majd legalizálja a zenekart. Ami akkoriban bekerült a tévébe, az egyből életre kelt a köztudatban, mi pedig szerettünk volna egy létező, működő, nem betiltott zenekar lenni, szerettük volna előadni a véleményünket”

Az ötlet bejött: három hónap alatt 200 koncertet adtak.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatvédelmi Tájékoztató