Balázs Pali: Nekem tízszer többet kellett tennem, hogy előrébb jussak

Balázs Pali

– Legújabb lemezeddel a MAHASZ TOP40-es album listájának az első helyére kerültél, sok népszerű hazai sztárt leelőzve. Milyen érzéssel tölt el ez téged?

– Déjá vu érzésem van, mert nem ez az első eset, hiszen 2000-ben is kerültem már ugyanerre a pozícióra. De az elmúlt 19 év alatt nagyon sok minden történt, és most, hogy az új „Majd holnap írok” című album kapcsán ismét az első helyen állhatok, óriási visszaigazolás és egyben öröm számomra, hogy az a rengeteg munka és energia, amit az ember a produkciójába beletesz, megtérül. Nekünk előadóknak a közönség visszaigazolása a legfontosabb, mert nélkülük a produkció nem tudna hosszú távon életképes maradni. Boldog vagyok, és újult erővel, ezeket a sikereket feldolgozva tovább megyünk ezen az újvilági úton.

– 2019. február 14. nagy fordulópont az életedben, hiszen új külsővel és új stílussal rukkoltál elő. Mi vezetett ehhez a változáshoz?

– Tavaly voltam ötvenéves, és amikor az ember 5 különleges évtizedet megél, végeztem egy számvetést, honnan indultam, hol tartok és merre legyen az utam. Hála Istennek az utóbbi években megtaláltam a helyem a világban, a zenész szakmában a magyar piacon. Világ életemben egy folyamatosan célokat maga elé kitűző előadó voltam, aki mindig újabb és újabb állomásokat, mérföldköveket próbált maga elé kitűzni, egyfajta zenei továbblépést álmodtam meg magamnak tavaly nyár végén, aminek mezsgyéjén elkezdtünk dolgozni szerzőtársammal, Felner Istvánnal az új lemezen. Amikor az első néhány dal elkészült, azt éreztem, ehhez a külsőségeken is változtatni kellene. Több át nem aludt éjszaka után hoztam egy végleges döntést, ami azt eredményezte, hogy február 14-re elkészült az új klip, az image, és azóta gyakorlatilag egy új életet kaptam minden tekintetben, a szakmában és a magánéletben egyaránt. Minden egyes másodpercét élvezem.

A teljes cikk a júniusi lapszámunkban olvasható!