Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gálvölgyi János: Amíg működöm, addig dolgozni akarok

A 73 esztendős Kossuth-díjas színművész több mint 50 éve aktív a szakmában. Jelenleg is hetente 3-4 estét játszik, emellett hamarosan forgat is, most éppen a Keresztanyu negyedik évadát. Gálvölgyi János hálás azért, hogy ma is a hivatása miatt népszerű, és szeretne addig dolgozni, ameddig csak bírja a tempót.

 

Gálvölgyi János az RTL Klubon futó népszerű napi sorozat, a Keresztanyu egyik meghatározó szereplője. A színész mérhetetlenül hálás a feladatért.

„Nagyon jól és otthonosan érzem magam a forgatások alatt. Rengeteget dolgozunk, de olyan vidám hangulatban telik mindez, hogy szívesen csináljuk. Profi és felkészült a stáb, és mindenre nagyon figyelnek. A pandémia időszaka alatt is készült a sorozat, de olyan körültekintőek és óvatosak voltak a készítők, hogy nagyobb biztonságban éreztem magam, mint bárhol máshol” – kezdi lapunknak a legendás művész, aki azonnal igent mondott, amikor évekkel ezelőtt felkérték Sótonyi Frigyes szerepére.

„Amikor kiderült, hogy Hámori Barbara lesz a showrunner, nem is gondolkodtam a lehetőségen. Még jobban megerősített a döntésben az, hogy a sorozatban olyan elismert kollégák szerepelnek, mint Molnár Piroska, Lengyel Ferenc és Szacsvay László – felüdülés velük a közös munka. Rengeteg fiatal tehetséget is megismerhettem a forgatások alatt, akikkel nagyon jókat beszélgetünk a szünetekben.”

„Forgatni is nagyon szeretek, a színpad viszont sokkal élettel telibb”

Gálvölgyi azt is érzékeli, hogy a Keresztanyu egyre nagyobb népszerűségnek örvend a nézők körében.

„Úgy veszem észre, hogy évadról-évadra többen követik figyelemmel a történetet. Többször előfordult már, hogy leszólítottak emiatt az emberek az utcán. A legkedvesebb élményem egy közértben volt, ahol egy hatéves kisfiú odasúgta az apukájának hatalmas mosollyal az arcán, hogy nézd, ott van Sótonyi. Ez is azt bizonyítja, hogy még a gyerekek is rajonganak a sorozatért.”

A színész mindig örömmel vállal el ilyen produkciókat, de számára a színház az igazi szerelem.

„Forgatni is nagyon szeretek, mert egy teljesen másfajta feladat, és valljuk be, nagy népszerűséget a film és a televízió által tud szerezni egy színész. A színpad viszont sokkal élettel telibb, ott azonnal érezzük a közönség személyes jelenléte miatt, hogy mennyire jók vagy éppen rosszak voltunk aznap este. A játék közben is látjuk, halljuk a reakciókat, és ha kell, tudunk változtatni, finomítani az alakításon. Azt gondolom, ez mutatja meg igazán a szakmám szépségét.”

„Nem vágyom még a nyugdíjas életre”

A Kossuth-díjas művész mindig is erre a pályára vágyott, és szeretne még a jövőben is minél tovább dolgozni.

„Amióta az eszemet tudom, erre a pályára készülök. A sok erőfeszítésem aztán az 1968-as Ki mit tud?-nak köszönhetően beért. Már másnap azzal szembesültem, hogy bármerre mentem, mindenki felismert és gratulált. Büszke vagyok arra, hogy azóta is botrányok nélkül, tisztességesen, kizárólag a  munkám révén vagyok ismert, és nem kell különböző műsorokban szerepelnem azért, hogy mindezt fenn tudjam tartani. Azt gondolom ez manapság egyre ritkább. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen több mint 50 éve folyamatosan dolgozom, és ma is szívesen indulok munkába, mert azt csinálhatom, amit igazán szeretek. Nem vágyom még a nyugdíjas életre, amíg jól működik mindenem, addig dolgozni akarok. Aztán persze ki tudja, hogyan alakul a jövő, majd úgyis érezni fogom, ha már nem kellek, vagy nem bírom úgy a munkát. Erről azonban még szó sincs” – zárta le a színész.

Fotó: RTL Klub