Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Korda György: Hatvanöt évnyi éneklés után szeretnék egyszer az év énekese lenni

Korda György januárban töltötte be a 83. életévét. Az énekesen láthatóan mit sem fog az idő, energikus, jókedve semmit sem változott az elmúlt évtizedekben, és tele van tervekkel. A Sztár Limonádénak elárulta, csodálatos hatvanöt év van mögötte, és még hosszú ideig szeretne színpadra állni, de az fontos számára, hogy mindezt addig tegye, amíg hiteles és szerethető marad. Egyetlenegy vágya van, hogy legalább egyszer mondják ki őt az év énekesének.

 

Korda Györgyöt a színpad tartja fiatalosan. A koronavírus-járvány azonban kisebb-nagyobb időre pihenőre kényszerítette. A legendás énekes 83 éves lett, és bár nem kerek évforduló, mégis nagy jelentőséggel bír számára.

– Nagyon nehéz két év van mögöttünk. El kellett jutnunk idáig, hogy most már tudjon az ember kicsit tervezni. Nem panaszkodom, mert 2021 is sok szép élmény hozott nekünk, de nem szabad most megállni! Eljutott az agyamig, hogy hány éves vagyok, és azt mondtam magamban, hogy muszáj valami újat tervezni, csinálni, ami által azt érzem, helyem van még a palettán. Hatvanöt éve énekelek, és aki ilyen régóta áll színpadon, sok minden megfordul a fejében, hiszen folyamatosan jönnek-mennek a fiatal tehetségek, meg kell találni a helyét, amitől még jelentősége van a munkának. Nem szeretnék csak azért föllépni, hogy kapjak pár ezer forintot. Nekem az a fontos, hogy valamit újra és újra tudjak adni, amitől Korda György még több lesz. Én már látom az alagút végét, mert készülök sok mindennel – mondta az énekes, és a terveiről is mesélt lapunknak.

Tele van tervekkel a 2022-es évre

– Van, amiről még nem beszélhetek, de annyit elmondhatok, hogy hamarosan megjelenik az új dalunk és klipünk Klárikával, ami teljesen más stílusú szám lesz, mint az eddigiek. A címe Pesti mese, az életünkről szól, és egy olyan alkotógárda és stáb közreműködik benne, akik egyébként fiataloknak szoktak dolgozni. Nemsokára minden kiderül! – fogalmazott sejtelmesen Korda György, aki ezen kívül csak egészséget szeretne az élettől, hogy minél több tervét megvalósíthassa.

– Aki harmincötször lépett fel az Egyesült Államokban, tízszer Ausztráliában, annak nem lehet már utazással kapcsolatban különösebb vágya. Mindig azt kérdezem magamtól, meddig tudok úgy föllépni a színpadra, hogy az hiteles és szerethető legyen. Vannak énekesek a világon, akik több mint hatvan évtizede énekelnek, és minden évben csinálnak búcsúkoncertet, én még mindig aktívan részt veszek a körforgásban, járom az országot, és az a kívánságom, hogy a Jóisten és a feleségem segítsen abban, hogy mikor van az a pillanat, amikor azt kell mondanom, vége, mert nem tudom azt nyújtani, amit eddig. Persze egészség is kell, hogy minél több jót tudjak még csinálni. Hatalmas boldogság és nagy dolog az a tisztelet, ami évtizedek óta árad felénk, hiszen ez csak keveseknek adatik meg az életben – fűzte hozzá Korda György, aki azt is elárulta, van egy vágya, ami még eddig nem adatott meg számára.

– Egy bánatom van. Hatvanöt évnyi éneklés után szeretnék egyszer az év énekese lenni. Karel Gottnak ez harmincszor adatott meg, míg nekem egyszer sem. Táncdalénekesnek tartanak, holott én előadóművész vagyok. Ezt mindig ki szoktam kérni magamnak, mert megszámlálhatatlan slágerem van, és olyan dalokat is el tudok énekelni, amit még az operaénekesek sem tudnak. Ez a minősítés számomra kicsit pejoratív.

Korda György: Ember tudtam maradni

Korda György könnyes szemmel vallotta be a Mokka stúdiójában, mire a legbüszkébb, több mint hat évtizednyi pályafutása alatt.

– Két éve Budapest díszpolgára lettem, de talán arra vagyok a legbüszkébb, hogy ember tudtam maradni. Ez a pandémiás két év is bizonyította, belülről is nekem, nem mozdultunk ki, nem mentünk étterembe, át akartam élni ugyanazt, amit az emberek. Én annyira sokat kaptam, annyi szeretetet az emberektől, erre is nagyon büszke vagyok. Mindig arra gondolok, nem tudom eléggé visszaadni. Mivel adjam vissza még? – mondta meghatódva Korda György.