Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Horváth Gyula felesége lett a Sentimento énekese - Sztárlimonádé

Horváth Gyula felesége lett a Sentimento énekese

A Sentimento zenekar az elmúlt hetekben teljesen megújult. A jól bevált hangzás mellett a nemzetközi cigány autentikus irányba kezdtek fordulni, és kiegészültek egy énekesnővel is, aki nem más, mint a frontember felesége, Emese.

A formáció eddig kizárólag akusztikus hangszerekkel zenélt, ám most egy énekesnővel és a jövőben két táncosnővel is kiegészülnek.
„Úgy vettük észre, hogy a közönség igényli az éneket. A feleségem korábban más zenekarban már énekelt, ezért esett rá a választásunk, ő pedig nagy örömmel mondott igent. Az új formációval volt már pár koncertünk, többek között Rétvári Bence kampányán is adtunk fellépést, és június 27-én Erdő Péter bíboros születésnapjára is meghívást kaptunk. Eddig mindenkinek nagyon tetszett a megújult műsorunk, amit szeretnénk két cigány származású táncossal is kiegészíteni” – kezdi lapunknak Horváth Gyula, aki elárulta: a zenekar hangzásában is terveznek változásokat.
„Szeretnénk összeállítani egy nemzetközi cigány műsort, melybe mindenféle nemzetiségű roma zenét összegyűjtünk, például spanyolt és románt. Ezzel a produkcióval pedig külföldön is tervezünk fellépni. Egy új hanganyaggal is készülünk, melyen régi magyar dalok és néhány saját szerzemény is hallható lesz majd. Ha pedig sikerül egy olyan szerzeményt megírni, még az is lehet, hogy jövőre indulunk ’A Dalban’ is.”
A hegedűművésznek új helyzet, hogy feleségével a munkában is társak, de egyáltalán nem okoz ez közöttük különösebb gondot.
„Nem furcsa, sőt kifejezetten jó érzés együtt alkotni. Itthon vagy a szüleimnél szoktunk próbálni, de arra mindig nagyon figyelünk, hogy a munkát és a magánéletünket külön tudjuk választani. A zenében én, otthon Emese a főnök, és ez a felállás úgy tűnik, jól működik – teszi hozzá a zenész.