Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
A kezdeti siker után hamar kimúlt a Tűzvonalban népszerűsége – Jordán Tamásra kollégaként tekintettek a rendőrök - Sztárlimonádé

A kezdeti siker után hamar kimúlt a Tűzvonalban népszerűsége – Jordán Tamásra kollégaként tekintettek a rendőrök

A régi emlékek felidézését a kétezres évek egyik legnépszerűbb hazai akció és krimi sorozatával, a Tűzvonalban című filmmel folytatjuk. A magyar közönség nagy rajongója volt a történetnek, a negyedik évad azonban a főszereplő, Stohl András nélkül folytatódott, amely után már a nézettség is hanyatlani kezdett.

 

A Tűzvonalbant 2007 és 2010 között vetítették először. A történet szerint a Bordás Attila kommandós őrnagyot alakító Stohl András egy balul sikerült túszszabadítási akciót követően alacsonyabb beosztásba helyezik, őrsparancsnok lesz az Angyalföld egyik eldugott szegletében található nyolcas körzetben. Bordás számára fokozatosan válik világossá, hogy kirúgásához teljesen más okok vezettek, és a múltjában történtek szoros összefüggésben állnak azzal a titokzatos férfival, akit 20 éve próbálnak likvidálni a világ vezető titkosszolgálatai. A sorozat mottója végigkíséri a történeteket: senki sem az, akinek látszik.

Első körben 17 rész készült el, majd egy 20 részes második évadra érkezett megrendelés. A harmadik évad 2009 januárjától került a képernyőre, kétszer tíz résszel, két nagy témára felépítve. Az MTV 2009 májusában bejelentette, hogy a sorozatot anyagi források híján egyelőre nem folytatják, a hírre reagálva azonban a rajongók rögtön internetes petícióba kezdtek. Ez év decemberében azonban bejelentették, hogy a közszolgálati televíziók támogatásának megváltoztatása következtében a sorozat a Duna Televízión folytatódhat. 2010 januárjában kiderült az is, hogy a TV által rendelt negyedik évad 12 epizódos lesz, a forgatás pedig még a tavasszal elkezdődik. A képernyőre 2010 augusztusában került. Stohl András ittas balesete miatt azonban Bordást kihagyták a sorozat negyedik évadjának második feléből, és ezzel a nézettség is hanyatlásnak indult.

A negyedik évad utolsó epizódját követően a sorozat vezető forgatókönyvírója azt írta a hivatalos honlap fórumán, hogy nem szándékozik tovább folytatni a történetet, bár ennek ellenére állítólag voltak tervek az ötödik évadról, ami végül sosem valósult meg.

Jordán Tamás: Úgy köszöntek rám az emberek, hogy dandártábornok

A Kossuth-díjas színész az egyik alapszereplőt, Kolonics Dénes dandártábornokot alakította, de még ő se tudja a mai napig a pontos okát a sorozat befejezésének.

– Nekünk semmi konkrétat nem mondtak, csak annyit, hogy véget érnek a forgatások. Én úgy tudom, hogy az anyagiak miatt lett vége, nem volt már pénz a folytatásra. Már a harmadik évad után is voltak ezzel problémák, de akkor még sikerült megoldani. Sajnálom, hogy vége lett, mert mindnyájan szívesen folytattuk volna még a sorozatot – kezdi lapunknak Jordán Tamás, aki úgy gondolja, mindig is nagy népszerűségnek örvendett a Tűzvonalban.

– Nagyon sok rajongónk volt, akkoriban Szombathelyen játszottam, és sorra állítottak meg az emberek. Úgy köszöntek rám, hogy dandártábornok, a helyi rendőrök pedig kollégaként tekintettek rám – meséli a Nemzet Színésze, aki nagyon szeretett a forgatásokon részt venni.

– Korábban az egyik rendezővel, Soós Péterrel dolgoztam már együtt, általa kerültem be a sorozatba. Remek hangulatban folyt a munka, és rengeteg tehetséges színészt ismerhettem meg, de Stohl András már akkor kiemelkedett mindegyikünk közül, ámulattal néztem az alakítását. Izgalmas volt ebben az egészben részt venni, mert engem is érdekeltek a sorozat fordulatai, rejtélyei. Egyébként is szeretem a krimiket, ha van egy kis időm, szívesen nézem őket a tévében.