Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Bódy Magdit egészen Tina Turnerig repítette a győztes dala

Aligha akad énekesnő ezen a sártekén, aki legalább egyszer ne ébredt volna elégedett mosollyal az arcán, miután álmában egy színpadon állt a május 24-én elhunyt Tina Turnerrel. Nos, Bódy Magdi számára ez az élmény nem álom volt…

 

Bódy Magdi rengeteget beszélgetett Tina Turnerrel

Magdi hosszú éveken át járta a világot énekesnőként, sokáig élt és dolgozott Kanadában és az USA-ban is. Közben rengeteg dalt írt és sorra indult dalversenyeken, melyeken rendre szép eredményekkel zárt. Az I Wanna Go című szerzeményével például egy kanadai rádió által meghirdetett versenyre nevezett be. A nóta győzött, Magdi pedig egy csapásra ott találta magát egy teltházas stadionkoncerten, ahol Tina Turner előzenekaraként játszhatott a bandájával.

„Drága Tina…”

Az énekesnő amikor megtudta, hogy a legendás énekesnő elhunyt, néhány sorral és egy közös fényképpel búcsúzott a szupersztártól: „Drága Tina! Életem legnagyobb élménye Te voltál, mikor előzenekarod lehettem a kanadai koncerteken! Sokat tanulhattam Tőled! Köszönöm a nagy beszélgetéseket!” – posztolta a jazzénekesnő, aki a Sztár Limonádénak mesélt fantasztikus élményéről.

„Figyelhettem őt közelről…”

„Nagyon mélyen érintett Tina Turner halálhíre és nem csak azért, mert vele egy újabb zseni csatlakozott a nagy égi zenekarhoz, hanem mert volt szerencsém őt személyesen is ismerni és figyelni koncert előtt és közben” – kezdte Magdi. „A nyolcvanas években éppen Kanadában éltem és zenéltem a Magdi Bódy Banddel. Sorra indultunk mindenféle dalversenyeken és számosat sikerült is megnyernünk. Köztük egy hatalmas rádióállomás versenyét is, melyről menet közben derült ki, hogy a nyeremény nem más, mint, hogy Tina Turner előzenekara lehetünk. Tina akkor tért vissza a válása után és ezzel a turnéval indította be az önálló karrierjét” – idézte fel az énekesnő, aki ma is jól emlékszik a nagy találkozásra.

Bódy Magdi egy dalversenyen nyerte el élete nagy élményét. Fotó: Bódy Magdi

„Mintha ezer éve ismertük volna egymást”

„A koncert előtt gyakran találkoztunk. Egészen elképesztő volt az a profizmus, amivel ő dolgozott. Közben pedig nagyon közvetlen volt velem. Rengeteget beszélgettünk. Akkoriban tele volt félelemmel, hiszen nem tudhatta, hogyan fogadja őt a közönség Ike Turner nélkül. Persze ma már tudjuk, hogy alaptalanul aggódott” – nevetett Magdi.

„Tina úgy kezelt engem, mintha ezer éve ismernénk egymást és egyébként én is pont így éreztem. Az énekesnők egy külön kasztot alkotnak és félszavakból is értik egymást. Így volt ez velünk is. Benne nyoma sem volt az intrikának, vagy rosszindulatnak. Egyszerűen csak szuper show-t akart a közönség elé tárni és én is ugyanezt akartam” – mesélte lapunknak Bódy Magdi.