Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Családi tragédia miatt mondott le álmairól Joseph Martin

A kedvesének köszönheti Joseph Martin, hogy nem adta fel teljesen az álmait. Egy fájó, családi tragédia után ugyanis úgy döntött az erdélyi énekes, hogy befejezi karrierjét. Felesége volt az, aki bátorította, így született meg végül az a nagylemez, ami most a Sztár Limonádé mellékleteként megjelent. Ismerjék meg Önök is kicsit közelebbről a tehetség, fiatal előadóművészt.

– Beteljesült az álmod és a Sztár Limonádé mellékleteként megjelent vadonatúj nagylemezed. Mióta készülsz rá?
– Egy régóta dédelgetett álmom, vágyam teljesül be most és köszönöm a bizalmat lemezkiadómnak: Szűcs Balázsnak, Bakoss Lászlónak, a Trimedio csoportnak. Már évek óta erre a pillanatra várok, hogy a kezemben tarthassam az első szóló nagylemezemet.
Ha pontos akarok lenni, akkor 2020-nyarán fogtam neki a stúdiómunkának, addig otthon őrizgettem a több éve megírt dalaimat, mivel tudni kell, hogy 2007-től folyamatosan foglalkozom dal és dalszövegírással, csak mindig elmaradt a nagy áttörés.

– Kivel, kikkel dolgoztál a nagylemezeden?
– Szász M. Attila hangmérnök barátommal dolgoztunk együtt, aki nemcsak egy kiváló szakember a szememben, hanem az egyik legjobb barátomnak is mondhatom, és mindig hálás leszek neki a sok szakmai jó tanácsért, alázatos munkájáért. Bevallom, nagyon nehéz volt a legelején, mivel közbeszólt a pandémia, különböző korlátozások léptek fel a koronavírus miatt és ez lelassította a munkafolyamatot, de ahogy mondani szokás: „lassú víz partot mos”, így idén végre sikerült befejezni az albumot.

Honnan jött a Joseph Martin név?

– Miről szólnak a dalaid általában? Honnan, miből merítesz ihletet?
– Azt tudni kell, hogy egy érzelmes, romantikus ember vagyok és szeretem ezt magamból kiírni, amit átéltem az évek során és amit átélek a jelen pillanatban is. Ezt dalban mondom el, fejezem ki az érzéseimet. Minden dal rólam szól, az érzéseimből táplálkozik, az első szólamtól az utolsóig. A csalódások, a boldog pillanatok, szerelmek, veszteségek: minden, ami az életemet formálta megjelenik a zenéimben egy egész albumon át.

– Több műsorban is láthattunk már téged szerepelni, de aki többet is szeretne rólad megtudni, hogyan mutatnád be magad?
– 9 éves korom óta foglalkozom zenével, most is előttem van az, amikor megkaptam életem első szintetizátorát a szüleimtől. 16 évesen már megalakult az első zenekarom, aztán felkérést kaptam, hosszú ideig egy marosvásárhelyi étteremben zenéltem esténként, ott felfigyelt rám egy személy, aki a vendéglátó hajójára hívott a Balatonra zenélni. Akkor sajnos nemet mondtam, nem éltem a lehetőséggel, amit utána meg is bántam. Bejutottam viszont az egészségügyi főiskolára. Aztán idővel alakultak új zenekarok, ahol tevékenykedtem a vendéglőzés mellett. Újabban már csak szólistaként szoktam fellépni itthon, Erdélyben lakodalmakon, partikon és más különböző rendezvényeken a zenekarommal, de legfőképpen most a szólókarrieremre szeretnék koncentrálni. Maximalista vagyok, mindig arra törekszem, hogy amit csinálok, abból kihozzam a lehető legtöbbet, amennyire csak lehet és bízom benne, hogy sikerült ezt megvalósítani a megjelenő lemezemben is.

– Honnan a neved? Ez egy felvett előadói név?
– A művésznevemet próbáltam úgy „kitalálni”, hogy ne nagyon szálljon el a valóságtól és jó csengése legyen. Bízom benne, hogy a közönségemnek is tetszik. Az eredeti nevem Marton József Attila, így a Józsefből Joseph és a Martonból Martin lett, innen jött a Joseph Martin művésznév.

– Hogyan jött az életedbe a zene szeretete?
– A jó zene mindig csengett a fülembe kiskorom óta, nálunk otthon még a csapból is zene folyt. Nagyapám klarinétos volt, zenekarban játszott, édesapám tangóharmonikázott, nagy valószínűséggel innen ered a billentyűs hangszerek iránti érdeklődésem és szeretetem. Már nem is tudnám elképzelni az életem zene nélkül!

Civilben egészségügyi asszisztensként dolgozik

– Erdélyben élsz, de Budapesten is sokat tartózkodsz. Csakis a zene miatt?
– Erdélyben élek, de egyre többet tartózkodom már egy jó ideje Budapesten kimondottan a zene miatt. Nagyon szeretek kinn lenni, már nagyon a szívemhez nőtt Budapest és elárulom, megfordult a fejemben a kiköltözés is, de egyelőre ez még kérdéses, majd az idő eldönti.

– Hogyan telnek otthon a mindennapjaid?
– A zene mellett a fő szakmám egészségügyi asszisztens, kórházban dolgozom, tehát nem unatkozom, mindkét foglalkozást nagyon szeretem, de a zene áll a legközelebb a szívemhez. Nagyon szeretek az embereken segíteni, ezért is tudom mindkét szakmát űzni. Hét közben ápolok, minden megteszek a betegek gyógyulásáért és hétvégén pedig szórakoztatom a kedves közönséget.

Áprilisban nősült meg

– Mit lehet tudni a magánéletedről? Foglalt már a szíved?
– Már eladtam a bőröm, viccesen fogalmazva boldog, friss házasságban élek április óta. A kedvesemnek köszönhetem, hogy belevágtam és elkészült a lemezem, mivel a tragédia után, hogy hirtelen elhunyt édesapám lemondtam az álmaimról. A feleségem volt az, aki bátorított, támogatott, hogy soha ne adjam fel az álmaimat és ezt neki szívből köszönöm.

– Hogyan tudod összeegyeztetni a családot az elfoglaltságaiddal?
– Nagyon nehéz összeegyeztetni, de a szabadidőm mindig a családomé, hisz számomra ők a legfontosabbak. Eddig még mindig sikerült megtalálni az arany középutat a magánélet és a munka között, és bízom benne, hogy ezután is így lesz, pláne most, amikor még több időt szeretnék a kislányomnak szentelni.

– Akkor már babátok is született?
– Az életemben a legjobb és legszebb dolog, ami velem történhetett az, hogy apa lettem. Szeptemberben megszületett az első gyermekem, végtelenül boldog vagyok ezért. Megváltozott teljesen az életem, már sokkal szebbek a mindennapok, van kiért élni-harcolni.

– A fájó pillanatokban gyógyír volt ez az örömteli esemény számodra, gondolom…
– 2018-ban hirtelen elveszítettem édesapámat, ami nagyon megviselt és a mai napig nem tudtam feldolgozni. Nagyon hiányzik, de remélem, odafentről figyel és nagyon büszke rám! Féltve őrzöm a vele töltött emlékeimet, édesapám volt az, aki mindig bátorított, hogy merjek lépni és harcolni az álmaimért és mutassam meg az embereknek a tehetségemet.

Így üzent a közönségének

– Milyen álmaid vannak még, amiket szeretnél a közeljövőben elérni?
– A legnagyobb álmom az, hogy belopjam magam az emberek szívébe, kövessék munkásságomat, szeressék, hallgassák dalaimat, és hogy eljussanak minden érzelmes, szerelmes emberhez. Ezzel azt szeretném mondani, hogy találják meg magukat a dalaimban, hisz a világon ez a legfontosabb, hogy boldogok legyünk, szeressünk és szeressenek. A másik pedig egy díj lenne vagy akár több is lehet, ezáltal elismerve munkásságomat. Például vágynék aranylemezre, platinalemezre is. Álmodozom egy saját zenés Tv műsorról is, de ez még legyen a jövő titka. A közeljövő még sok mindent tartogat számomra úgy érzem, gőzerővel szeretnék dolgozni az újabbnál újabb dalaimon, új lemezen, videoklipeken.

– Mit üzensz a közönségednek?
– Azt üzenem a közönségemnek, hogy merjenek boldogok lenni, vállalják fel bátran az érzéseiket, harcoljanak a szerelemért és ne adják fel az álmaikat! Hallgassák a dalaimat, nézzék a Zenebutik csatornát, mivel több zenés műsorban fogok szerepelni. Ajánlom figyelmükbe a legújabb videoklipemet, ami nemrég jelent meg a YouTube csatornámon. A „Várj „című dalomra forgattunk egy nagyon jó kis klipet, ami hallható a lemezen is.