Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csepregi Éva: Akinek fontos, hogy megélje a nőiességét, az hetven felett is tud ragyogni!

A legendás énekesnő belevágott a nyári koncertek sorába, amikre természetesen kalapokkal is készül. Csepregi Éva lapunkak mesélt a fejfedőkhöz való vonzalmáról. Természetesen amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy Éva mindmáig nagyon csinos, s egyáltalán nem éli meg teherként a díva szerepet.

 

„Én a Földön ismeretlen nem maradok”

Énekelte, és bejött.
„Most már belecsaptunk a fesztivál-szezonba és a szabadtéri koncertekbe. Legutóbb Komárom-Komárnóban csaptunk egy nagy kinti bulit. Megmondom őszintén ezen a nyáron inkább a Neoton-Best Offal mennénk, persze egy-két kevésbé ismert dal is helyet kap majd a repertoárban. Például az Egyszer megértelek című szerzeményünk, amely a ’80-as évek elején készült, és további érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy édesanyám kedvenc dala volt. Valószínűleg azért az egy sorért, ami úgy hangzott, hogy „Én a Földön ismeretlen nem maradok”. Azért szerettem volna, ha helyet kap a műsorunkban ez a dal, hogy egy kicsit átadhassuk ezt a fajta elszántságot a rajongóinknak – épp azért, hogy mindenkit arra motiváljunk, hogy tegye meg a magáét és hagyjon valamilyen módon nyomot a világban. Egy-egy ilyen koncert időtartama – az esetek többségében – 90 perc, amibe nem mindig férnek bele kevésbé ismert Neoton zenék. A csodálatos színpadi képet tovább emeli a mi drága barátunk, Szujó Zoli, aki minden koncertünkön konferanszié szerepben brillírozik” – kezdte Csepregi Éva.

Kalapot fel!

Csepregi Éva azt is elárulta, mi az, ami nélkül nincs Neoton koncert.
„Természetesen a kalapok a Neoton-show elengedhetetlen elemei. Minden koncerten legalább kettőt szoktam kidobni. Ezeket természetesen feldíszítjük egy ruhatervező barátnőmmel, hogy annak, aki elkapja egy életre szóló élménye, ereklyéje legyen a buliról. Be kell vallanom, néha kicsit bénázok az eldobásánál, de mindenképpen a show elején és a végén is ki szoktam dobni egy-egy fejfedőt, amelyek jelvényekkel vannak feldíszítve” – kezdte, majd elárulta, honnan ered a kalapok iránti vonzalma.
„Ez egy nagyon régi dolog, csak akkor még nem tudtam ennyifélét megvásárolni magamnak. Aztán egyszer megláttam egy vadászt – már nem is emlékszem, hogy hol – akinek a kalapján rengeteg kitűző és jelvény volt. Arra gondoltam akkor, hogy ez egy kivételesen jópofa dolog, hiszen, ha a zenekarnak is lenne egy kalapja, amit körberakunk az emlékeinkkel, akkor az elmúlt idő valahogy mindig ott maradhat velünk. Így kezdődött annak idején a kalapokhoz való vonzalmam. Meg is jelent akkoriban egy lemezünk, ami stílszerűen a Kalapot fel! címet kapta. Akkor aztán mindannyian ezt viseltük a Neotonban, amivel divatot is teremtettünk, hiszen nagyon sok rajongónk követett minket ebben a hóbortunkban. Egyébként – én úgy vélem, hogy – a kalapnak nagyon sok hasznos funkciója van. Egyrészről – évszaktól függetlenül – amikor hosszú koncerteket adunk és a frizurám már nem áll úgy a végére ahogy szeretném, nagyon sokat segít. A praktikum és a divat jegyein túl viszont van szakralitása is, hiszen a történelemben sokáig úgy tekintettek a fejfedőkre, mint az univerzummal való kapcsolatteremtésre szolgáló eszközre. Energiákat tudtak behozni a fejükön keresztül a kalapok segítségével és egyáltalán nem csak a divatot szolgálták a fejfedők.”

„Egy nő valójában mindig nő marad”

„Azt hiszem, hogy egy nő valójában mindig nő marad. Akinek fontos, hogy a megélje a nőiességét, az hetven felett is tud ragyogni. Amikor fiatal voltam, ismertem egy lányt, Györgyikét. Ő sokkal idősebb volt nálam, mégis annyira csajos volt, tudott játszani a nőiességével még idős korában is. Számomra ő nagyon meghatározó ember volt az életemben, ő tanította meg nekem azt, hogy bennünk, nőkben mindig ott lesz az a bizonyos tűz – kivéve, ha mi magunk oltjuk el. Számomra sosem volt kereszt a dívaság, mindig erre vágytam. Az a legnagyobb ünnep, amikor koncertet adunk. Semennyire nem teher az sem, ha megszólítanak. Ellenkezőleg, kifejezetten szeretem, amikor odafordulnak hozzám, köszönnek, megkérdezik, hogy vagyok. Én hiszek abban, amit Kodály Zoltán vallott, miszerint két ember között a legrövidebb út a mosoly. Eleve, ha valaki vállalja a rivaldafényt, annak számolnia kell azzal is, hogy leszólítják az utcán. Megismerik, lépten-nyomon” – véli az énekesnő.