Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csongrádi Kata csodát élt át a zarándokútján – „Elmúlt minden fájdalmam!”

Hatalmas kalandon van túl Csongrádi Kata! A művésznő számtalan videoklipet tudhat már maga mögött, de mindig sikerül magasabbra tennie a lécet. Az Új sorsot teremtek című dalához több helyszínen forgott a kamera. Megjárták a mesés Szardíniát és a napsütötte Toszkánát. Kata a Sztár Limonádénak mesélt varázslatos élményeiről.

 

Új dalát egy szitakötő pár ihlette, mely gyönyörű metaforával írja le Csongrádi Kata érzéseit.

Kata élvezte az utazás minden pillanatát
Kata élvezte az utazás minden pillanatát

 

„Az Új sorsot teremtek című dalom ihletője egy kis szitakötő, „akivel” a Városligeti tónál találkoztam. Egy láncon lévő szerelem-lakaton vergődött, amíg hozzá nem repült egy másik, amelyik kiszabadította és boldogan repültek együtt tovább „szabadon, mint a szél”. Mélyen megérintett ez kis történés, amit a mobillal lefilmeztem és azonnal leírtam, amit láttam: „magányos szitakötő társat lelve útra kél”… Ezek voltak a dalszöveg első sorai” – nyilatkozta lapunknak az énekesnő és hozzátette, mindig is fontos volt számára a szabadság megélése, a láncoktól való elszakadás. Kata arra biztat mindenkit, ne féljen szakítani a rosszal, a bizonytalannak tűnő jövő sok szépet tartogathat.

Nem kis feltűnést keltett a a Balatonon
Nem kis feltűnést keltett a a Balatonon

 

A dal mondanivalójához méltó videoklipet forgattak először Balatonon, majd Szardínián és Olaszországban.

Barátnőjével forgatott
Barátnőjével forgatott

 

„Olyan helyszíneket kerestünk, ahol – úgymond – eggyé lehet válni a Mindenséggel. Ilyen a Balaton, a végtelen kék tenger Szardínia szigetén, a napsütötte Toszkána érintetlen erdősége, vagy Assisi történelmi városának kisugárzása. Meglehetősen kalandos volt a forgatás. Megszenvedtünk egy-egy snittért a 40 fokos hőségben, vagy a jeges szélben. Kemény küzdelem volt megmászni egy-egy elérhetetlennek tűnő sziklát, ahová természetesen velem tartott az operatőrként közreműködő filmrendező barátnőm: Dr. Kiss Gabriella is. Nem volt könnyű az a zarándokút sem, amit szintén felvállaltam az Új sors megteremtésének reményében. Úgy éreztem, Szent Ferenc útján rátalálok arra az életérzésre, amit sokáig kerestem: arra az önfeledt, minden negatívumot elengedő életörömre, ami segít elhagyni a múltbeli sérelmeket és lehetőséget nyújt felrepülni könnyű szívvel.” A 200 km-es gyalogtúra első 100 km-e után azonban fellázadt mindkét – korábban táncok miatt ínszalagszakadásoktól és bokaficamoktól meggyötört – bokám. Úgy tűnt, nem tudom folytatni a túrát. Amikor már alig tudtam lábra állni, Gubbióban elsántikáltam Szent Ferenc templomába és kértem, segítsen továbbmenni, ha ő is úgy akarja. Úgy tűnik, úgy akarta, mert másnapra – csodák csodája – elmúlt minden fájdalmam! Könnyed léptekkel folytathattam az utat, szinte szárnyakat kaptam! Zarándoktársaim nem győztek csodálkozni. Ezt a boldogság-élményt is tükrözi ez a klip, például amikor: „Megvalósul a lehetetlen…”, vagyis a repülésem, amihez nagy segítséget kaptam a Hatoscsatorna vezetőjétől, Paor Lillától és munkatársaitól, valamint a vágási munkálatokat végző Szász M. Attilától” – mesélte el lapunknak utazása részleteit Kata.