Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Elképesztő eredmény! Sihell Ferryék körbebiciklizték az Alpok-Adriát

Sihell Ferry és felesége nagy életmódváltásba kezdtek, s első kihívás gyanánt az Alpok festői lankáin tekerték végig az Alpok-Adria útvonalat. A mulatós házaspár öt nap alatt 430 kilométeres távot tett meg kerékpáron, ráadásul egy pillanatra sem törte meg őket semmilyen kihívás. Sem természeti, sem lelki, sem fizikai. A szerelmesek a Sztár Limonádénak számoltak be előszőr a nagy kalandról.

 

Napi 100 kilométert is tekertek

„Januárban Thaiföldön jártunk és hazaérkezésünkkor végig néztük a felvételeket és ledöbbentünk. A múlt évben annyira ellustultunk, hogy az önképünk egész más volt, mint a valóság. Sokkhatásként ért minket a videó, amikor visszanéztük magunkat és ez a sokkhatás okozott egyfajta kattanást is, ami kidobott minket a kényelmes fotelből” – kezdte Ferry, aki feleségével az oldalán egy percet sem várt.

„Már másnap reggel hatalmas elszántsággal kezdtük bele az életmódváltásba, így az egész konyhát átrendezte a párom, Viki és elkezdtünk mozogni. A gyaloglás szerelmesei lettünk, minden nap indítása gyanánt 4-5 kilométeres távot kezdtünk el gyalogolni, amit azóta is betartunk, de már 6-7 kilométer a reggeli táv. Másfél hónap alatt láttuk a változást, így jött az ötlet, hogy pünkösdkor tekerjük le az Alpok-Adriát. Szoktunk biciklizni, így attól nem voltunk megijedve, de a tervezett napi 80-100 km azért ijesztő volt elsőre, majd, amikor a magassági méterek is tudatosultak bennünk, nekiálltunk rendszeresen edzeni az útra. Barátokkal indultunk neki, 5 nap alatt tettük meg a 430 kilométeres távot.”

„A saját határainkat is átléptük”

A sztárpár egy pillanatra sem ingott meg, még akkor sem, amikor a legtöbben inkább visszafordultak volna.

„Csodálatos helyen tekertük végig az Alpokat, 1100 méter magasságban jártunk és büszkék vagyunk arra, hogy a saját határainkat is átléptük. Nem minden perce volt az útnak kellemes, de így utólag visszagondolva a nehéz napok is megszépültek. A legkeményebb napunk Bad Gaisten és Villach között volt, ahol az indulástól az érkezésig zivatarban tekertünk. Szó szerint szétáztunk, csavartuk a ruhákból a vizet, a cipőnket hajszárítóval szárítottuk, de nem adtuk fel! Közel 100 km-en esett az eső, de az út felétől már azt is ki tudtuk zárni és csak a cél hajtott minket. Kalandnak indult, de kihívás lett a vége, mert semmi nem akadályozhatta meg a tervünket, így se szél, se eső nem tudott minket visszatartani.”

A következő állomás: El Camino

Itt nincs vége, már meg is van a következő nagy cél.

„Öt nap alatt érkeztünk meg Olaszországba, Gradóba, ahol a tervek szerint nagy bulit csaptunk volna, de a vacsora után mindenki csak egy kis laza pihenésre vonult el, viszont a fáradtság nagyobb volt és reggelig aludtunk. Sok mindent tanultunk az út során, elsősorban a biciklitúrákról, valamint az esőhöz való kapcsolatunk is megváltozott. Eddig a szemerkélő eső elől is elmenekültünk, most pedig záporok, zivatarok alatt is boldogok voltunk. Megcsináltunk ezt a kalandot és már szervezzük a következőt, ahol ismét nagy akaratra és kitartásra lesz szükségünk, mert októberben elmegyünk az El Camino-ra” – mondta a Sztár Limonádénak az énekes.