Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ezt fújhatja a trombitás: Galambos Lajosra rázárult a cellaajtó

bevonult-a-bortonbe-galambos-lajos

Lajcsi most egy ideig, az előzetes ügyvédi prognózis szerint minimum 11 hónapon át biztosan nem lép majd színpadra, hacsak ki nem veszi a részét a baracskai börtön kulturális életéből. A trombitaművész ugyanis szerdán délelőtt 10 órakor, teljes titokban megjelent a BV intézet kapujában, hogy megkezdje a tavaly december 7-én jogerősen rá kiszabott börtönbüntetését. A mulatós király ugyan 3 év 6 hónapot kapott közműlopásért és vesztegetésért, de ha minden kedvezményt megkap, alig egy évet kell majd a rácsok mögött töltenie.

 

Galambos Lajos bevonulásának híre mindenkit meglepett, mert bár a körülötte honoló csend beszédes volt, vagyis sejteni engedte, hogy közeleg az időpont, ő maga az újságírók kérdésére minden alkalommal határozottan kijelentette, hogy még nem kapta meg a behívót. Ez persze érthető, hiszen Lajcsi biztosan nem akart túl nagy dáridót csinálni a számára igen kellemetlen eseményből. A Sztár Limonádé elérte Galambos ügyvédjét, aki röviden elmondta, hogy ügyfele miért éppen Baracskára vonult be.

„Korábban valóban a kecskeméti büntetés végrehajtási intézetbe várták, de akkor halasztó hatállyal bírt az egészségi állapota okán beadott kérelmünk. Azóta eltelt két hónap és a büntetés-végrehajtás azt a szakmai döntést hozta, hogy most Baracskára várják. Ennek oka feltehetően az lehet, hogy jelen pillanatban ott volt számára hely” – magyarázta dr. Csontos Zsolt, aki elárulta, ő is ott ült ügyfele mellett abban a magánmentőben, ami az otthontól egészen a börtönkapuig vitte a zenészt.

„Ügyfelem ismert tüdőbetegsége okán fennállt az esélye annak, hogy útközben az izgalomtól fulladásos rohamot kap. Ugyanakkor azt kell mondjam, hogy kiváló mentális állapotban volt, lélekben felkészült a rá váró nehéz időszakra. Férfiasan viselte a sorsát. Amikor elbúcsúztunk, csak annyit kértem tőle, hogy alkalmazkodjon a helyzethez. Azt tervezem, hogy a jövő héten meglátogatom” – árulta el Lajcsi jogi képviselője.

Galambos Lajos cikkünk megjelenésekor már bizonyosan átesett a büntetés-végrehajtás befogadó procedúráján, vagyis a csomagjait átvizsgálták, felvette a rabruhát és elfoglalta a helyét a számára kijelölt körzet egyik cellájában. A következő 72 órában pedig elvégzik rajta az egészségügyi állapotfelmérést. Ha a börtönorvos úgy látja, hogy szükséges, megteszi a megfelelő lépéseket.