Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ferenczi Jani: Magyarországon ilyen duett még nem született

Ferenczi Jani és kisunokája, Ferenczi Zsombor közös dallal rukkolt elő. A magyar könnyűzenében ritka párosnak nagyon örült a közönség, a siker sem maradt el, természetesen. A dal keletkezéséről, a fogadtatásáról és a jövőbeli tervekről is mesélt lapunknak a zenész.

Nem akarta erőltetni

Zsombika imádja a világot, amibe a nagypapája magával húzta, most már nem csak kiváló focista, de énekes is lett az ifjú Ferencziből.
„Mint a legutóbb is meséltem nektek, az unokám minden alkalommal elkísér a tévéfelvételekre, egyik alkalommal a producer, Szűcs Balázs odajött hozzám és a feleségemhez. Mondta, hogy észrevette, hogy az unokám minden fellépésemre elkísér, és feldobta, mi lenne, ha írnék egy dalt a kisunokámnak. Hazaérve megosztottam ezt az örömhírt vele, azt követően nem említettem neki. Gondoltam, ha igazán szeretné, itt a lehetőség, ha nem, azzal sincs semmi probléma. Legyen az csak az ő döntése. Vártam, vártam, egyszer csak rám írt. Egy hét telt bele. Annyit írt, hogy „papa, énekelni akarok veled”. Mondanom sem kell, azonnal el kezdtem írni a szöveget. Szerettem volna az élete másik nagy csodáját, a focit beleírni. A Bercel Községi Sportkör U11-es csapatának tagja a kis Zsombi. Megkomponáltam a zenét is és elküldtem Ember Péter barátomnak, aki tökéletesen rendbe szedte. Felénekeltük, szerintünk baromi jól sikerült” – kezdte a büszke nagypapa.

Három nap elég volt az ötezres álomhatárhoz

Gyorsan híre ment a nem mindennapi dalnak.
„Három napja tettük ki, de már ötezer felett van a dal nézettsége. Nagyon jó élmény volt már maga a stúdiózás is Zsombikával, a siker csak megkoronázta a közös munkánkat. Annak idején az apja is járt velünk fellépni. Emlékszem, hétéves volt, alig tudta kimondani a szavakat, de több esküvőre is elkísért engem, az akkori zenekarommal. Ő nem vitte tovább, ez olyan szakma, amit vagy imádsz, vagy egyáltalán nem érdekel. Sorsdöntőnek találom ezt a dalt Zsombinál. Úgy gondolom, ha nagy siker lesz – márpedig minden esély meg van rá – akkor akár együtt is járhatunk majd fellépni” – mondta a Sztár Limonádénak Ferenczi János.

„Hatvan ember letörölt az ismerősei közül”

A sikerrel pedig megjelentek az irigyek, de a bölcs nagypapa felkészítette az ifjú titánt a buktatókra.
„Már felkészítettem a dolgokra. A zenésznek lenni nem csak mókázás, sok irigye is lesz. Ezt annak apropóján mondtam el neki, hogy miután megjelent a dal és elkezdett pörögni a nézettsége, érkeztek a gratulációk, engem hatvan ember letörölt az ismerősei közül. Én nem tehetek arról, hogy ők nem lépnek előre semmiben. Nem kell énekesnek lenni, bármilyen munkát lehet örömmel végezni. Büszkének kéne ránk lenni, s nem irigynek! Utánanéztünk, Magyarországon ilyen duett még nem született – legalább is nem tudunk róla – hogy nagypapa és unoka jelentkezik közös dallal. Bunyós Pityuval összefutottunk, ő sem tud ilyenről. Meghallgatta viszont a dalt, igazán elnyerte a tetszését” – mesélte büszkén Ferenczi Jani.