Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Galambos Lajos a magánéletében is visszavonulót fújt

mento-vitte-el-galambos-lajost,-azota-nem-tudni,-hogy-van

A mulatós zene legismertebb honi alakja biztos volt benne, hogy sosem kell szögre akasztania imádott hangszerét, és soha nem jön el a nap, amikor le kell mondania a koncertjeit. De az élet nem csak nagy tanítómester, de egyben kiszámíthatatlan is, így Galambos Lajos a napokban meghozta élete egyik, ha nem a legnehezebb döntését. Ha nem is végérvényesen, de jó ideig biztosan visszavonult a színpadtól, ami az életét jelentette.

 

 

Galambos Lajos
Galambos Lajos szögre akasztotta a trombitáját… Fotó: TV2

Lajcsi most a Sztár Limonádénak is elmondta, mi áll a súlyos, ugyanakkor elkerülhetetlen döntése hátterében.

„Tényleg nem hittem és tulajdonképpen még most is csak alig hiszem, hogy valaha kimondom: Itt a vége! De meg kellett tennem a saját érdekemben. Nekem a színpad és a közönség szeretete pont olyan fontos, mint az oxigén, így valóban a sors fintora, hogy most szó szerint az oxigén fogyott el belőlem. Igen, a betegségemről van szó, ami súlyos és nagyon veszélyes fulladásos rohamokat okoz nálam” – magyarázta Galambos Lajos, aki az utóbbi időben többször is kórházba került a rátörő rohamok miatt. Legutóbb két mentő is érkezett kúriájához, mert olyan rossz állapotba került egy roham miatt, hogy az elsőként kiérkező esetkocsi személyzete nem is tudott rajta segíteni, így egy speciális járművet is riasztani kellett a trombitaművészhez.

„Tulajdonképpen ez az eset adta meg nekem a kegyelemdöfést, vagyis ez mutatta meg, hogy már nem égethetem két végén a gyertyát úgy, mint eddig. Persze ezt a döntést nem egyedül hoztam meg, hiszen ezt tanácsolták az orvosaim, de ezt kérték tőlem a gyermekeim is. Így fájó szívvel, de letettem a trombitát és a mikrofont” – tette hozzá Lajcsi, aki a hétvégén közönség előtt is bejelentette, hogy leteszi a lantot, vagyis a fúvós hangszerét.

„A tatabányai buli nagyon fontos volt számomra, így az volt az utolsó koncert, amit még megcsináltam. Utoljára még érezni akartam a közönség szeretetét és persze köszönteni akartam a hölgyeket, akik eljöttek erre az utónőnapi mulatságra. Fantasztikusan éreztem magam, bár nem tagadom, többször is kifulladtam éneklés közben” – mondta a trombitaművész, aki korábban azt is elárulta a Bors napilapnak, hogy a kocsija csomagtartójában ott lapult egy oxigénpalack, ami számára életmentő lehetett volna, ha a színpadon kap súlyos rohamot.

Lajcsira ugyanakkor most rá is fér a pihenés és a befelé fordulás, hiszen ahogyan arról lapunk is beszámolt, a büntetés-végrehajtási bíró elutasította halasztási kérelmét, így feltehetően egy hónapon belül megérkezik a második behívója, vagyis rövidesen meg kell kezdenie a rá kiszabott 3 év 6 hónapos börtönbüntetését.

Ez az oka annak is, hogy Lajcsi jegelte magánéletét is. A trombitás szerelmi élete nem alakult túl jól, mióta majd 8 évvel ezelőtt megkezdődött a kálváriája, vagyis megvádolták közműlopással és vesztegetéssel. Bár volt felesége sokáig kitartott mellette, végül 2022 januárjában a pár 23 együtt töltött év után elvált. Galambos Lajos nem sokkal ezután elismerte, hogy volt egy új kapcsolata, de a hölgy végül nem nézte jó szemmel, hogy a trombitaművész jó kapcsolatot ápol Boglárkával, ezért elváltak útjaik. Lajcsi most a Borsnak árulta el, hogy a magánéletével kapcsolatban is döntésre jutott.

„A helyzet az, hogy örök romantikus vagyok és hiszek a szerelemben, annak ellenére is, hogy a házasságom zátonyra futott és később egy kezdődő kapcsolatomban sem értem révbe. Hiszem, hogy valahol vár még rám egy új, friss, mindent elsöprő szerelem, de tény, hogy most nincs itt az ideje” –kezdte a lapnak Lajcsi.

„Az ok prózai, hiszen minden jel arra mutat, hogy a közeljövőben be kell vonulnom a börtönbe. Ez persze nem azt jelenti, hogy beletörődtem ebbe. Harcolok tovább az igazamért és továbbra is szeretném elérni, hogy a betegségem miatt megkapjam a halasztást, vagy félbeszakíthassam majd a büntetésem. Ugyanakkor ezt a harcot egyedül kell megvívnom és a legrosszabb forgatókönyvre is fel kell készülnöm. Ha pedig az következik be, nem várhatom el senkitől, hogy várjon rám, pláne egy friss kapcsolat esetén” – tette hozzá Galambos Lajos, aki persze nem küzd majd az érzelmei ellen, ha akár holnap, elsöprő erővel toppan be életébe a nagy ő.

Galambos Lajos Tatabányán lépett fel utoljára. Fotó: Videa/Bors