Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hatalmas várakozás előzi meg a világhírű magyar orvos életéről készült új magyar filmet

November 30-ától vetítik a hazai mozikban az „anyák megmentőjéről”, Semmelweis Ignácról készült új magyar filmet. Az októberben megrendezett 21. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon már nagy sikert aratott: Koltai Lajos rendezése a legjobb film, Vecsei H. Miklós a legjobb színész és Nagy Katica a legjobb színésznő díját nyerte el a filmben nyújtott alakításáért.

Az Oscar-díjra jelölt Koltai Lajos rendező és a főszereplő, Vecsei H. Miklós remélik, a nézők is annyira szeretik majd a filmet, mint ők

 

Hatalmas várakozás előzi meg a világhírű magyar orvos, Semmelweis Ignác életéről készült új magyar filmet. A világpremier már megtörtént: New Yorkban, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján mutatták be a Mozgókép Múzeumában és november 30-án végre a magyar mozik is vetíteni kezdik.

Az NFI támogatásával és a Szupermodern Filmstúdió gyártásában készült romantikus történelmi dráma Semmelweis Ignác magyar szülészorvos életét és munkásságát dolgozza fel. Az orvos a hagyományos teóriákkal szembe szállva törekedett arra, hogy legyőzze a 19. század egyik legpusztítóbb kórját, a gyermekágyi lázat. Semmelweis Ignác a vaskalapos vezetés ellen is harcolt, akik mindent megtettek, hogy tekintélyüket megvédjék a megszállott magyar orvos felfedezéseinek következményeitől. A romantikus, fordulatos film megidézi a 19. századi Bécs hangulatát, a korabeli kórház életre-halálra menő tragédiáit, az osztrák és magyar orvosok közötti feloldhatatlan ellentéteket és a gyötrő szerelmi vágyat.

„Semmelweis életútja megmutatja nekünk, hogy ha a szembejövő akadályok ellenére is kitartunk, és járjuk a saját utunkat, akkor sikerrel járunk – mondta nemrég Koltai Lajos az MTI-nek. Mint megjegyezte, nem könnyű az embernek megtalálni a saját útját, az apró örömökkel együtt ez rengeteg szenvedéssel is jár, de „jót csinálni” kizárólag gyötrelem árán lehet. – Semmelweis kitartása, hite, szenvedélyes elkötelezettsége mindenki számára példát mutathat, még ha a múltban is játszódik, példája jövőképet adhat a nézőknek.”