Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hoppá! Zalatnay Cini akár vokálozna is Azahriának a Puskás Arénában

zalatnay-sarolta-tobb-tanaccsal-is-ellatta-galambos-lajost-bortonbe-vonulasa-elott

Azahriah 21 évesen olyan kavicsot dobott a hazai zeneipar állóvizébe, hogy annak hullámai cunamiként söpörnek végig az egész országon. Szinte mindenkinek van véleménye a jelenségről és a példátlanul gyors és elsöprő sikerről. Néhány nagy öreg fanyalog és akadnak páran, akik méltatják a fiatal, korszakos zsenit, aki gyakorlatilag pillanatok alatt csinált tripla telt házat a Puskás Arénában.

Fotó: RTL Klub

Példátlan bátorság…”

A Sztár Limonádé most Zalatnay Cinit kérdezte, mi a véleménye a fiatal tehetségről és mit gondol a sikerről, amit korábban senki nem ért el a hazai zenészek közül, még a nagy generáció tagjai sem.

„Megmondom őszintén, eleinte tátott szájjal figyeltem ezt a srácot, aki mellett úgy tűnik, hogy a korosztályom nagyjai, köztük én magam is, csak ipari tanulók lehetünk. Azahriah valami olyasmit tesz és tett, ami irigységre és nem irigykedésre méltó. Példátlan az a bátorság, ahogyan ez a kölyök hozzányúlt a ritmusokhoz, a rímekhez és ahogyan keveri a magyar és az angol nyelvet egyetlen dalon, vagy akár soron belül. Azt hiszem, megtalálta azt az utat, ami a világsiker felé vezet” – kezdte lapunknak az énekesnő, aki bár szólistaként futott be szédületes karriert, Angliában boldogan vokálozott igazi világsztárok mögött.

Zalatnay Sarolta
Zalatnay Sarolta sokra tartja a fiatal előadót Fotó: TV2

 

Bárki, bármit mondhat

„Talán furcsán hangzik, de én imádtam háttérénekesnőként a színpadon állni. Kicsit sem derogált támaszként ott lenni valaki mellett. Ráadásul nem volt rajtam az a felelősség, ami szólistaként mindig ott nyomja a vállát egy előadónak. Amikor Angliában Sarolta Redként építettük a karrieremet, nagyon sokszor énekeltem vokalistaként. Olyan sztárok mögött, mint Joe Cocker, Elton John és Kiki Dee, Steve Winwood, vagy éppen Julie Driscoll. Olyan nevek ők, akikkel egy levegőt szívni is hatalmas kegy volt, nemhogy közreműködni bármiben, amit ők csináltak. És most olyat fogok mondani, amivel tuti kiverem a biztosítékot pár nagyra becsült kollégámnál, de én bármikor boldogan vokáloznék Azahriahnak is és nem csak azért, hogy még egyszer hatvanhétezer ember előtt énekelhessek, hanem hogy ismét részese lehessek valami nagynak és igazinak. Egyébként mindegy, hogy mit mondok én, mit mond Feró, vagy éppen Varnus Xaver, ahogyan az is, hogy mit mondanak a sértődött nagy öregek. A lényeg, hogy mit mond a közönség és ők bizony azt mondják, hogy három teltházas bulit akarnak látni a Puskás Arénában” – fogalmazott Zalatnay, aki mondatait nem keringőre való felkérésnek szánta és nem is mondana igent, ha Azahriah komolyan venné a szavait. Csupán így akarta érzékeltetni, hogy minden kalapját megemeli a fiatal előadó előtt.