Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ismét zakatol a Fekete Vonat – „Az emberek szeme láttára nőttünk fel”

Hatalmas meglepetés érte a rajongókat, két évtized után újra együtt zakatol a Fekete Vonat, nagyszabású koncerttel tér vissza Mohamed Fatima, L. L. Junior és Beat triója. Már nem is kell sokat várni, január 7-én élőben, nagyzenekarral lépnek fel a Budapest Papp László Sportarénában.

 

Elmondásuk szerint ott folytatják, ahol abbahagyták. Mohamed Fatima, Beat és L. L. Junior már évek óta készült a nagy visszatérésre, de mindeddig nem adódott meg az igazi lehetőség. Az a vád érte őket, hogy csupán a pénz miatt állnak össze. Ezt azonban cáfolták, mindhármuknak saját karrierje van, a zene szeretete hozta őket újra össze. Most ráadásul az Arénában léphetnek fel, ahol azelőtt soha, ezért is lesz nagy durranás a visszatérés.
„Nagyon várom a koncertet, hiszem azt, hogy sok generáció el fog jönni és ugyanúgy fogják énekelni a dalokat. Mi is – teljen el bármennyi idő, akár 20 év – zeneileg ugyanott folytatjuk” – kezdte Fatima, aki hangilag a jól megszokott régi formáját hozza, de teljesen új köntösbe bújva. Az énekesnő elképesztő átalakuláson ment át, búcsút intett a plusz kilóknak, ilyen dögös még sosem volt, összesen 95 kilótól szabadult meg. Azt sem tagadta, hogy a nagy fogyás miatt kés alá kellett feküdnie, mell- és hasplasztikája volt.

Nehéz éveken vannak túl

Szakítás, emberrablás, a zenekar tagjainak kijutott a rosszból. Most azonban mindenki rendezte sorait, Beat lánya előkerült, Fatima férjhez ment és Juniornak is sikerült pontot tennie magánéleti problémáira.
„Az emberek szeme láttára nőttünk fel, sok munkát tettünk bele a zenekarba. Nem panaszkodunk, de egyfelől ez elég nehéz volt nekünk akkor, nem volt magánéletünk, de szerettük is csinálni és hálásak vagyunk az embereknek, akiknek a szeretete juttatott anno a csúcsra minket” – nyilatkozta a Fekete Vonat énekesnője, aki az elmúlt néhány évben ért révbe. Hosszú idő után talált rá arra a férfira, akivel le szeretné élni az életét és családot szeretne alapítani.

A Fekete Vonatnak társadalmi üzenete van

A formáció 1997-ben alakult. Nevét a Kádár-korszakban munkásokat szállító vonatról kapta. A fekete vonat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből hozta-vitte a melósokat a fővárosba, az ország nagyobb városaiba. Az utasok között sok volt a szakképzetlen, szegregációban élő cigány segédmunkás.
„Szociális, társadalmi üzenete is van. Híd voltunk a romák és a többségi társadalom között” – mondta L. L. Junior a TV2 kameráinak.
„Szerettünk volna méltóképpen hozzányúlni a dalokhoz, nem beletaposni egy kultuszba, ma Magyarországon egy ilyen koncerthez nincs méltóbb helyszín, mint az Aréna” – tette hozzá.

Ez történt velük

Mohamed Fatima a zenekar feloszlását követően nehezen találta a helyét, Londonba költözött, ahol öt évig élt. Hosszú kihagyás után 2012-ben a TV2 The Voice című műsorában tűnt fel, ahol az élő showig jutott. Egy évvel később szólóalbumot adott ki, amelynek Ragyog a szívem című száma Magyarország legjátszottabb rádiós dala lett 2014-ben. L. L. Junior a szétválást követően szólókarrierbe kezdett, neki azóta is fut a szekér, nem csak a toplisták élén van folyton, de saját reklámügynöksége is van. Beat sem távolodott el soha a zenétől, dalokat írt más előadóknak, a Teswér nevű formációval országos sikereket ért el.