Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Megnősül Sláger Tibó egyetlen gyermeke – „A legértékesebb szerzeményem a fiam!”

Hat hónappal a harmadik agyvérzése után csaknem teljesen felépült Sláger Tibó. A Sztár Limonádé szeptemberi lapszámában jelenik meg legújabb válogatás nagylemeze, ennek kapcsán adott interjút lapunknak, és elárulta, szeretné a múltat, a rossz emlékeket maga mögött hagyni, és csak a pozitív dolgokkal foglalkozni.

 

Sláger Tibó április végén, három hónap kihagyás után tért vissza a színpadra. A dalszerző-énekes február 18-án kapott agyvérzést, kórházba került. Hosszú volt a gyógyulás, de úgy érzi, a nehezén már túl van.
– Jól érzem magam, attól függetlenül, hogy még nem sikerült 100 százalékosan visszanyerni a régi karakteremet. Persze csak óvatosabban, mindent megfontolva, de folyamatosan dolgozom. Még néhány hét, és magam mögött hagyhatom az elmúlt hónapok kellemetlen eseményeit, és újult erővel, sok-sok remek ötlettel folytatom az utam. Már csak a jóval, a pozitív dolgokkal akarok foglalkozni, és mindent át kell értékelnem, és kizárólag arra koncentrálni, ami hajtja és viszi előbbre az embert. Változni, változtatni szerettem volna a tempómon, ez többé- kevésbé sikerült. Meglepő módon nagyon sok felkérést kaptam és kapok a mai napig is, így a nyaram nagy része munkával telt. Törekszem arra, hogy egyre jobb és jobb legyek, és ha Isten is azt akarja, egy kis türelemmel és szorgalommal újra a régi lehetek. Egy óriási bulit tartottunk a Vas megyei Szajki tavaknál, ami tévéfelvétellel volt egybekötve, és persze fellépések is vannak szép számmal – kezdte lapunknak Tibó, majd a most megjelenő lemezre is kitért.Újabb albummal készül

– 2019-től minden évben jelenik meg egy best of, vagyis egy válogatás album, ez sorrendben már a negyedik, mely a „Boldogság boldogság” címet kapta. Ezen a korongon fellelhetőek a régi, jól ismert dallamok mellett az új dalok is. Nagyon remélem, hogy a közönség hasonlóan az előzőekhez a szívébe zárja ezt a produkciót is. Már tervezem a következőt, sőt az előkészületi feladatok el is indultak, hiszen októberi megjelenéssel egy újabb Sláger Tibó lemez kerül napvilágra. Az attól lesz különleges, hogy énekes-zenész kollégák készítik a dalaimat a megfelelő karakterekhez, egy kissé átdolgozva, áthangszerelve. Mindenki a maga kedvenc dalát énekli tőlem, ez már a második ilyen jellegű kiadvány, az előző, a „Bazi nagy sztárparádé Sláger Tibó dalaiból” című lemezem is nagyon sikeres volt. Külön öröm számomra, hogy a kollégák kedvelik a dalaimat és partnerek a lemez elkészítésében, rendkívül hálás vagyok ezért – mesélte az énekes-dalszerző, aki azt is elárulta, milyen nóták vannak a most megjelent legújabb albumon.
– Jó dalokat sikerült összeválogatni. Kiemelném a címadó „Boldogság boldogság”-ot, a „Jó bor kell” vagy a „Hol a szerelem” című szerzeményeimet, és persze felcsendülnek újabb sikervárományos nóták is, például a „Mulat az ország” televíziós műsorom címadó slágere, vagy megemlíthetném az „Én már nem akarok mást csak őszintén szeretni” című vadi új dalt is. A szokványostól eltérő módon a lemezborítón is változtattunk, modernebb, fiatalosabb, hangulatosabb lett – árulta el a részleteket.

„Büszke vagyok a fiamra”

Mint ahogy azt már jól megszokhattuk Tibótól, most is javarészt a szerelem ihlette a szerzeményeit.
– Ez egy örök és kimeríthetetlen téma, úgy gondolom, hogy legalább egyszer mindenki életében beköszönt ez a csodálatos érzés. Anyagi javaink értékeléséről, megbecsüléséről is szól egy dal a korongon „Csörög a pénz” címmel. Általában a nagy szerelem vége csalódás, ezt a témát is feldolgoztam a „Asztalon összegyűrt papír” címmel, illetve egy külföldi kiruccanás emlékét idézi fel a „Francia lány” című dalom, mely a korong oszlopos slágere – mondta.
Tibó nevéhez már legalább 300 dal fűződik az elmúlt 20-25 évben. Továbbra is olyan slágereket szeretne alkotni, amelyek megérintik az emberek lelkét, mindamellett, hogy tudja, a szórakozásra és a mulatozásra is igény van. A jövőben is lesznek olyan események a családjában, amelyek újabb ihletet adhatnak a slágergyárosnak.
– Szeptember harmadikán házasodik az egyetlen fiam. Nagy örömömre szolgál, hogy egészségesen megélhettem ezt is! Úgy gondolom, minden apát büszkeséggel tölt el az ilyen esemény. Ha pedig a gyermekem örül és boldog, akkor én is. Jelenleg is készülünk eme jeles eseményre, hogy méltó emléket állíthassunk a nagy napnak és ezt a számunkra fontos emberekkel közösen ünnepelhessük meg. Igaz, hogy nagyon sok alkotásom van, de a legértékesebb szerzeményem az egyetlen fiam. Nincs nála fontosabb az életben, hiszen ő viszi tovább a nevem, és mindent, amire megtanítottuk. Igyekeztünk szépen nevelni, intelligens, megbízható és szorgalmas fiú, amire minden apa vágyik. Nagyon büszke vagyok rá, és arra is, hogy nem csak a gondolataimat és a dalaimat adtam a világnak, hanem egy nagyszerű embert is – osztotta meg lapunkkal a nagy hírt Tibó még lapzártánkkor.


Erdélyben koncertezett

A zenei világban kevesen engedhetik meg a nyári hónapokban, hogy hosszabb pihenést iktassanak be. Az énekes és a felesége így összekötötte a kellemeset a hasznossal, és nemrégiben egy hetet töltöttek el Erdélyben, ahol három napon át Sláger Tibó dalaitól volt hangos Kilény, Illyefalva és Bardóc.
– Erdély a szívem egyik érzékeny pontja, nem tudnám megfogalmazni hogy mi vonz oda. Imádom a tájat, az embereket és mindent, ami Transzilvánia. Most is fantasztikus élményeket adott az ott töltött egy hét. Igazi feltöltődés minden alkalom. Nagyon sok helyen jártunk, Homoródfürdőn volt a szállásunk, ami híres a vizeiről, de volt alkalmunk megcsodálni a Gyimesek festői táját is. A három fellépésem remekül sikerült, teljesen más ott szerepelni, egészen különleges élmény. A Covid miatt náluk már 2 éve nem voltak rendezvények, így hát sikerült nekik is és nekem is bepótolni a lemaradást, felemelő élményt adott, hogy a harmadik bulimon több ezer ember énekelte velem a dalaimat. Talán nincs is ennél jobb érzés, amit egy magamfajta előadó kaphat a közönségétől, ezért végtelenül hálás vagyok. Még a közel 1000 kilométeres hazafele vezető út is elviselhetőbb, ha az ember ilyen élményekkel térhet vissza – idézte fel emlékeit Tibó.
Nyár elején sikerült feleségével néhány napot Horvátországban is eltölteni, ahol már nem először jártak.
– Egyik kedvenc helyünkre tértünk vissza, de így is sikerült feltöltődni. Elmondhatatlanul jó érzés volt újra látni a tengert, és a hosszú pandémia után ismét megtapasztalni a nyaralás és a kirándulás érzését. A jelenlegi helyzetben sokkal többet jelentett számunkra ez a pár nap, mintha egy hosszabb nyaralásra mentünk volna. Crikvenicában jártunk, mindig is szerettem ezt a várost, mert viszonylag közel van hozzánk, arról nem beszélve, hogy nagyon tiszta és csendes hely. Szerencsére szép, napos időnk volt és a tenger is 26 fokos volt. Minden nagyszerűen sikerült, csodás új élményekkel tértünk haza – mesélte lapunknak a zenész.