Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Nyolc év után először lett női győztese a Humortechnikumnak

A közelmúltban rendezte meg a Stand up comedy Humortársulat a Humortechnikum 2022 tehetségkutató verseny döntőjét, ahol egyértelműen a hölgyek vitték a pálmát. 150 jelentkezőből nyolcan jutottak el a döntőig, a dobogó mindhárom fokára női versenyző állhatott.

Azt mondják, a humor férfias szakma, de ennek az ellenkezőjét bizonyította be az idei Humortechnikum döntője. Orosz Gyuri, a Showder Klub humoristája 2013-ban hívta életre a tehetségkutató és gondozó programot, sok győztest már jól ismernek a tévénézők is, de női versenyző idén először nyert. A legjobbnak járó díjat a 4 tagú szakmai zsűri és a közönség egyhangúan Pácz Vikinek ítélte, aki ezzel a Stand up comedy Humortársulat tagjává vált. A 31 éves, tatai születésű ex-élsportoló Székesfehérváron kezdte kézilabda karrierjét, játszott Debrecenben és Franciaországban is, majd 23 évesen beköltözött a Való Világ 6 című műsorba, ahol második lett.
„Mindig is lételemem volt a humor. Azzal, hogy megnyertem a versenyt, óriási visszaigazolást kaptam, hogy kezdjek el ezzel foglalkozni komolyabban, és nagyon bízom benne, hogy a kitartó munka meg fogja hozni a gyümölcsét. Ez nagy eredmény, de csak az út kezdete. Nemrég részt vettem nézőként egy Showder Klub felvételen, remélem, egyszer a szereplője is leszek” – avatott be a terveibe Pácz Viki.

„Végre bebizonyosodott, hogy nem csak a férfiak viccesek”

A zsűri tagjai Orosz Gyuri, Redenczki Marcsi, Rekop György és Maczkó Ádám egyetértettek abban, hogy nagyon jó volt az idei mezőny. A Humortechnikum alapítója, Orosz Gyuri úgy fogalmazott: nyolc éve vártak erre a pillanatra.
„Tudtam, hogy egyszer női győztese lesz a Humortechnikumnak, de arra én sem számítottam, hogy 2022-ben az első három helyezett a hölgyek közül kerül ki. Mind emberileg, mind szakmailag fontos dolog az eredmény. Végre bebizonyosodott, hogy nem csak a férfiak viccesek, ráadásul az egész társulatnak jót tesz ez a sok női energia. A verseny további döntősei szerencsére mind férfiak, úgyhogy még van remény, hogy visszavegyük a hatalmat” – tette hozzá nevetve.
A második helyen Fekete Melinda végzett, aki 2015-ben lépett fel először stand uppal ikertestvérével, és hét év után, 2022-ben volt a második debütálása, amikor egyedül lépett színpadra.
„Szinte euforikus élmény volt, hogy a saját magam által megélt történetek, a saját szavaimmal megfogalmazva ekkora sikert arattak”- mesélte közvetlenül a döntő után.
A bronzérmes Trenka Sziszi lett, aki egy 49 éves, újrakezdő nő. „A hátam mögött egy válással és egyben útkereséssel indultam el a megmérettetésen, az önkifejezés ezen módja szinte felér egy terápiával” – fogalmazott a 3. helyezett, aki egyébként évek óta saját blogján és novellás kötetekben teszi közzé vicces történeteit. A hölgyeken kívül két másik versenyző: Király Dávid, a BestFM Rádió műsorvezetője és Kéfer Ádám politológus is meghívást kaptak Orosz Gyuritól a társulatba a verseny során nyújtott kiváló teljesítményük alapján, így idén 5 fővel bővült a Stand up comedy Humortársulat csapata.

Fotók: standupcomedy.hu