Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Őket sem hagyja hidegen a háborús helyzet – „A háború értelmetlen, és kegyetlen!”

A művészvilág is együtt érez a háborús helyzet miatt kiszolgáltatott helyzetbe került emberekkel. A Sztár Limonádé most néhány énekes, zenész véleményét kérdezte a témában.

 

Czimmermann Kitti

„Hogy mit gondolok a háborúról? Teljesen mindegy miért megy a harc, más emberek életére törni semmilyen körülmények között sem megbocsátható!”

Berecz János Chee

„Felfoghatatlan, hogy tőlünk néhány száz kilométerre háború zajlik. Borzasztó látni, hogy mennyi embernek kell elhagyni az otthonukat, családjukat. Az erőszaknak minden formáját én is, mint az összes többi érző, normális ember elutasítom. De sajnos azt tudjuk, hogy a háború politika, én pedig igyekszem nem politizálni.”

Pajor Arabella

„Én mindig a legapróbb konfliktusokat is igyekszem pozitívan és jó szándékkal kezelni, hiszen türelemmel és szeretettel sokkal előbb célt érünk, mint haraggal, ellenségeskedéssel, versengéssel. A háború értelmetlen, és kegyetlen, engem nagyon elszomorít, hogy ártatlan emberek, gyerekek rettegnek, és arra kényszerülnek, hogy a biztonságos otthonukat elhagyják, olyan nézeteltérések miatt, amiket ésszerűen, békésen is meg lehetne oldani.”

Doree

„Nem értek a politikához, nem tudom, mi van a színfalak mögött, de amit látok, hallok az borzalmas. A kakaskodó politikusok szerintem vívják meg a saját csatájukat önmaguk, és ne az átlagembereket kényszerítsék egymás lemészárlására.”

Komáromi Pisti

„Az ukrán-orosz háború okai között katonapolitikai, gazdasági, és nemzetiségi kérdések is szerepelnek. Tárgyalásos úton mindenki érdekeit figyelembe véve meg kell mihamarább egyezni, s az ártatlanoknak segíteni kell” – mondta az énekes, aki jelenleg az önkéntes tartalékos katonák alapítványának elnöke is egyben.

Skinti Csaba (Cairo)

„A háború minden formáját elítélem. Úgy gondolom, egy civilizált világban nem lenne szabad megtörténnie, hiszen minden vitás kérdést normális kommunikációval meg kellene tudni beszélni. Ennek ellenére – sajnos -, ahogy „kicsiben”, a magánember szintjén előfordul tettlegesség, országok között is, és ez nagyon szomorú. Ilyenkor mindig a polgári lakosság szenved a legtöbbet, hiába szinte köze sincs az egészhez. Voltam katona, így adott esetben nem teljesen felkészületlenül érintene egy ilyen helyzet, de sose kerüljön rá sor. „Si vis pacem, para bellum!” – A béke megőrzéséhez, sajnos készülnünk kell a háborúra.”