Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sihell Ferry: A túlzásba vitt rajoskodás mellett muszáj jó példával is előállni

Sihell Ferry és Cseke Viki Nizzában múlatták az időt, hiszen a hagyományaikhoz hűen ebben a hónapban is eltűntek a térképről. A népszerű énekes és felesége a nyaralási hagyományaik mellett arról is meséltek, hogy Ferry miként találta meg elveszettnek hitt unokatestvérét, valamint a Nemzetközi Roma Nap alkalmából a jelenkori roma reprezentációról is beszélgettünk vele.

 

50 felett, szabadon

Ferry és kedvese minden alkalmat megragadnak, hogy kiszakadjanak a hétköznapokból.
„2015 óta rendszeresen járunk nyaralni. Előbb évente jártunk, majd félévente, s most már havonta jövünk-megyünk. Hol gyönyörű hazánkban, hol pedig a Francia Riviérán – a fontos, hogy együtt legyünk és kikapcsolódjunk. Amikor átléptük az ötvenet, az volt a vízválasztó. Nem a nagy költekezésről szólnak ezek a kiruccanások. Sokkal inkább elvonulás jelleggel, a kikapcsolódás és a mókuskerékből való kiszakadás a célunk. Ugyanúgy élvezzük a Bükköt, mint Monacót – a legfontosabb, hogy együtt éljük meg ezeket a pillanatokat. Sorra pipáljuk ki a bakancslistás helyeinket határon innen és túl, közösen” – kezdte Cseke Viki, majd Ferry vette át a szót:
„Szoktunk szervezni a rangóinkkal közös nyaralást is. A legutóbbi alkalommal huszonöten voltunk. Megjártuk így Milanót, Velencét és jártunk Brünóban is. Saját stúdióban dolgozunk, alkotunk az otthonunkban. Épp ezért is kellenek az olyan ingerek, amelyek pozitív érzelmeket, gondolatokat tudnak továbbítani a hallgatóknak” – mondta Sihell Ferry.

 

„Rátaláltam egy unokatestvéremre”

Négy évvel ezelőtt Sihell Ferry egy családfakutató weboldal segítségével megtalálta régen látott unokatestvérét.
„Nagyon kíváncsi voltam a gyökereimre, a vérvonalamra, valamint arra, hogy honnan is származom. Szóval beregisztráltam erre a platformra, amely adatbázisa tárolja a DNS-adatainkat. Egyszer csak kidobott nekem egy egyezést, és így rátaláltam egy unokatestvéremre. Nagyon megörültem neki, hiszen utoljára pici korában láttam. Ő Dániában él” – mesélte lelkesen Ferry, majd párja folytatta:
„A dolog érdekessége továbbá, hogy Ferry profilját én, míg az unokatestvérének a fogadott testvére kezelte a profilját. Harmadunokatesók egyébként, a fiú nagyon szerette volna megismerni a családját, szóval találkoztunk vele. Azóta pedig rendszeresen jár Magyarországra. Sőt, tartja a kapcsolatot a szüleivel is” – tette hozzá Cseke Viki.

 

 

Fekete véremből cigányzene szól

Az énekes soha nem titkolta roma mivoltját, a Nemzetközi Roma Nap alkalmából kérdeztük a jelenlegi roma integrációról is.
„Én azt gondolom, hogy nagyon nehéz megtalálni az egészséges középutat. A túlzásba vitt rajoskodás mellett muszáj jó példával is előállni – emberileg és művészileg egyaránt. Annak idején azzal lettem ismert, hogy megénekeltem a sorokat, miszerint „Fekete véremből cigányzene szól” – igenis vállalom a származásom, büszke vagyok a testvéreimre és úgy érzem, önmagam tagadnám meg, ha ennek nem adnék hangot, alkalomadtán. Látom a fejlődést az élet minden területén, de még hosszú a felzárkózás felé vezető út. Végeredményben attól vagyunk egyediek és szépek, hogy mások vagyunk, mégis ugyanazok: emberek” – vélekedik az énekes.