Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Várkonyi András: Többet adok a szellemi frissességre

Várkonyi András

Várkonyi András most kapcsolt csak igazán turbófokozatra, és úgy tartja, ez így van jól. Ugyan a fellépései után kapott gázsijából sokat félretett, de úgy gondolja, hogy amíg képes dolgozni, és élvezi is a munkát, addig folytatja a szereplést.
– A színházban minden korosztályra, így az enyémre szükség van, tehát nincs okom panaszra. Szerencsére bőven kapok szerepeket. A legújabb projektem a Huzatos ház című, Görgey Gábor által írt darab, amiben az immár 80 éves Koncz Gáborral játszhatom együtt. Ő sem egy naposcsibe, de remekül bírja – mesélte a Barátok közt Vili bácsija, aki meglepődve értesült arról, hogy példaképe egyébként mostanában férfivitamint reklámoz.

Hosszú a bakancslista

A kérdésre, hogy 12 év múlva szeretne-e olyan vitális lenni, mint az örök nőcsábász hírében álló pályatársa, frappánsan válaszolt:
– Én többet adok a szellem frissességére, mert azt nem kell erőltetni, elegendő karbantartani. Ahogy az ember öregszik, úgy válik egyre bölcsebbé. Sok olyan könyvet elolvas, és sok olyan filmet megnéz, amire korábban nem volt ideje – mondta a színész, és elárulta: idén nyáron is szeretett volna több egzotikus országba eljutni, de nagy valószínűséggel inkább csak a könyvekre és a főzésre jut majd ideje. A bakancslistája azonban szép hosszú.
– Szeretnék egyszer eljutni Dél-Amerikába, Ausztráliába és Új-Zélandra. Ezek viszont annyira messze vannak, hogy ha már egyszer kifizetem a repülőt, legalább egy hónapra érdemes menni. A szabadság időtartama azonban korlátozza az embert. Lehet, hogy ezek örök álmok maradnak – fejtegette Várkonyi András.

A színész nem tudja elképzelni magát örökké pihenő nyugdíjasként.
– A tétlenséget nem viselem el. Az még előfordulhat, hogy néhány év múlva több időt fordítok az írásra, ami régi szenvedélyem. Korábban már jelentek meg regényeim, de jelenleg nem alkotok.

A teljes cikk a májusi lapszámunkban olvasható!