Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zenészek is indultak a választáson: Eldorado Attila, Sztojka Tibi és Dudar Feri is politikai pályára készült

Az egész ország lázban égett az elmúlt napokban a választások miatt. Az eredmények mára virradóra már teljesen nyilvánosak és elérhetőek. A jelöltek között a Sztár Limonádé olvasóinak máshonnan is ismerős neveket és arcokat is felfedezhettünk. Illés Attila, az Eldorado zenésze, valamint Sztojka Tibi énekes polgármester- , a mulatós sztár Dudar Feri pedig képviselőjelölt volt.

Sulyok Tamás köztársasági elnök június 9-ére írta ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az Európai Parlament magyar tagjainak választását, a Nemzeti Választási Bizottság pedig ugyanerre a napra tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását. Az eredmények már publikusak és feltehetőleg véglegesek is.
A Sztár Limonádé olvasói számára sem ismeretlen Illés Attila, Sztojka Tibi vagy Dudar Feri, akik mind indultak a választáson valamilyen formában. Megkérdeztük őket, milyen indíttatásból és milyen eredménnyel végeztek az indulók között?

Illés Attila: Nem vagyok csalódott

Vönöck településen indult polgármesterként az Eldorado zenésze. Végül nem sikerült nyernie, de egy cseppet sem bánkódik emiatt.
„Lényegében sokan voltak, akik kérték, hogy induljak, mert nagy lehetőségeket láttak bennem a faluban” – kezdte a Sztár Limonádénak Attila, akinek több ismerős polgármester is adott tanácsokat a kampány során. „Nyilván akkora energiát nem fektettem bele, mint amennyit megigényelt volna. Nem éltem bele magam és nem is vagyok csalódott. Így biztos több időm marad majd a színpaddal és a dalokkal foglalkozni, ami a legfontosabb szerepet tölti be az életemben!” – nyilatkozta a gitáros.

Dudar Feri: Picit bánt a dolog…

A mulatós énekes már 21 éve képviselő a településükön.
„Szeretem csinálni, jó csapatunk van a többi képviselőtársammal,és a polgármesterrel az élen! Épp most adtunk át egy teljesen új útszakaszt, ami a szomszéd településsel köt össze bennünket. Közösen 600 millió forintot nyertünk pályázaton. Ezen kívül több más pályázatunk is sikeres volt 2023-ban és 2024-ben is. Úgy gondoltam ez tetszik a a helyi embereknek, és újra indultam képviselőnek! Hát nem így lett – mesélte lapunknak az énekes. „Sajnos most egy ellenzéki csapat erősebb volt. A polgármestert is sikerült leváltaniuk és sajnos én sem kerültem be a testületbe, eggyel lemaradtam a szavazatok alapján. Itt szeretném is megköszönni a szavazóimnak a bizalmat.”
Picit bánt a dolog, mivel úgy gondolom, hogy sok év alatt sokat fejlődött a településünk, sok pályázatot elnyertünk. De így most nyugodtabban csinálhatom a vállalkozásomat és az új dalokra koncentrálhatok.” – fogalmazott Dudar Feri.

Fiatal korában került lakodalmas bandába

Sztojka Tibi: Nagyon el kell gondolkodjak!

Az énekes polgármesterjelölt volt az egyik Békés vármegyei településen.
„Természetesen nem jó érzés volt szembesülni azzal, hogy nem sikerült. De próbálom levonni a konzekvenciát ebből a helyzetből is, és a hibáimból tanulni” – kezdte a Sztár Limonádénak Tibi és elmondta azt is, hogy miért indult el a politikai pályán is. „Aki közelebbről ismer, az tudja, hogy a zene mellett én 2013 óta a közigazgatásban dolgozom, így azért ez a terület nem volt olyan idegen tőlem. Én tényleg szerettem volna segíteni a helyi lakosságon, illetve én is tudtam volna fejlődni, mint ember, illetve szakmailag is. De sajnos ez így alakult. A választási eredmények után nagyon el kell gondolkodjak, hogy egyáltalán jó úton szerettem volna-e elindulni. Nagyon úgy tűnik, hogy nem. Céljaim között mindig az szerepelt volna elsődlegesen, hogy a roma kérdést egy picit jobb színben tüntessük fel, és ezt az óriási szakadékot, amely sajnos még mindig közöttünk tátong, legalább minimálisan csökkentsük.”

Sztojka Tibi

 

Kiemelt kép: MTI